Meander Medisch Centrum

Kwaliteit / Behandelresultaten

Meander Medisch Centrum

Buikslagaderverwijding

Operatie aan een verwijde buikslagader

Tijdens de operatie wordt een kunststof buisje (prothese) in de slagader geplaatst. Dit kan via een buikoperatie of via de lies. De operatie is geslaagd als de prothese op de juiste plek zit en je geen complicaties hebt gekregen na de operatie.

Om de kwaliteit van de operatie te meten, houdt het ziekenhuis bij hoeveel complicaties er zijn na de operatie, en hoeveel patiënten zijn overleden binnen 30 dagen na de operatie. Ook is van belang of de artsen in het ziekenhuis de operatie vaak genoeg uitvoeren. De hier getoonde cijfers gaan alleen over operaties die zijn gepland.

Complicaties na de operatie

12,50% Meander Medisch Centrum
18,49% Landelijk gemiddelde
In 2019 heeft 12,50% van de patiënten in Meander Medisch Centrum binnen 30 dagen complicaties gekregen na een geplande operatie aan een verwijding in de buikslagader.
Bron: Transparantiekalender 2019

Overleden patiënten

1,90% Meander Medisch Centrum
1,62% Landelijk gemiddelde
In 2019 is 1,90% van de patiënten in Meander Medisch Centrum binnen 30 dagen overleden na een geplande operatie aan een verwijding in de buikslagader.
Bron: Transparantiekalender 2019

Aantal operaties

50 Meander Medisch Centrum
20 Norm
In 2019 voerde Meander Medisch Centrum 50 geplande operaties uit aan een verwijding in de buikslagader. Het ziekenhuis heeft de operatie vaak genoeg gedaan om goede zorg te kunnen bieden.
Bron: Transparantiekalender 2019

Contactinformatie

Locaties

  • Meander Medisch Centrum
    Maatweg 3
    3813 TZ Amersfoort
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen