De operatie bij eierstokkanker is lastig. Je loopt veel risico. Daarom kun je in Nederland alleen in een gespecialiseerd ziekenhuis een operatie krijgen. Meestal kun je wel in je eigen ziekenhuis naar de andere afspraken, zoals een controle.
Het ziekenhuis houdt bij hoe vaak ze een operatie bij eierstokkanker doen. Hoe vaak er iets mis gaat na de operatie. En hoeveel mensen binnen dertig dagen na de operatie overlijden.
Ziekenhuizen meten ieder jaar hoe goed hun zorg is. Ze moeten deze informatie aan verschillende instanties geven. En ze gebruiken de cijfers om de zorg steeds verder te verbeteren.
Onze specialisten behandelen patiënten met kanker. We hebben veel ervaring met de meest voorkomende vormen hiervan. Denk aan borstkanker, darmkanker, longkanker, baarmoederhalskanker en leukemie. Voor de behandeling van zeldzamere vormen van kanker zoals eierstokkanker werken we samen met gespecialiseerde ziekenhuizen. We vinden het erg belangrijk om u en uw familie tijdens deze gehele, vaak ingrijpende, periode in uw leven niet uit het oog te verliezen. Alle betrokken specialisten en verpleegkundigen zullen dan ook hun uiterste best doen om u en uw familie zo goed mogelijk te helpen in deze tijd.
In het Diakonessenhuis is een aantal gynaecologen opgeleid en benoemd als Gynaecoloog met Oncologisch Aandachtsgebied (GOA.) Alle patiënten met een gynaecologisch-oncologische aandoening worden met het UMCU in het gezamelijk wekelijkse multidusciplinaire overleg besproken waarbij het behandelplan wordt bepaald. Patiënten met eierstokkanker worden in het UMCU geopereerd. Voor chemotherapie bij deze ziekte gaan patiënten naar de afdeling oncologie van het Diakonessenhuis.