Bravis ziekenhuis

Bergen op Zoom, Roosendaal, Oudenbosch, Steenbergen, Etten-Leur

Bekijk locaties en contactinformatie

Het Bravis ziekenhuis levert een breed palet van medisch specialistisch zorg aan de ongeveer 270.000 inwoners van het gebied westelijk West-Brabant en oostelijk deel van Zeeland. We bieden de zorg aan vanuit onze hoofdlocaties in Bergen op Zoom en Roosendaal en vanuit de poliklinieken in Oudenbosch, Etten-Leur en Steenbergen.

Profielen
De hoofdlocaties hebben de afgelopen jaren een eigen profiel ontwikkeld. Omwille van optimale kwaliteit zijn de acute en complexe snijdende zorg geconcentreerd op locatie Bergen op Zoom. Op locatie Roosendaal ligt het accent op de beschouwende, planbare en oncologische zorg.

Voor een aantal bijzondere behandelingen werken we samen met universitaire en topklinische ziekenhuizen.

Samen word je beter
In het Bravis ziekenhuis werken ruim 270 medisch specialisten, 3000 medewerkers en 250 vrijwilligers. We maken ons sterk voor betrouwbare zorg, voor kwaliteit en persoonlijke aandacht in een veilige omgeving. In nauwe samenwerking met elkaar, met onze (zorg)partners buiten het ziekenhuis en met de patiënt. Daarmee geven we inhoud waar wij als Bravis voor staan: ‘Samen word je beter’.

Kwaliteit / Behandelresultaten

Bravis ziekenhuis

Eierstokkanker

Operatie bij eierstokkanker

De operatie bij eierstokkanker verschilt per patiënt. Afhankelijk van het stadium van de kanker, en eventuele uitzaaiingen, bepaalt de arts of hij alleen de eierstok moet weghalen of ook andere organen in de buik. Hoe zwaarder de operatie, hoe groter het risico op complicaties zoals nabloedingen of een infectie. Om de kwaliteit te meten, houdt het ziekenhuis bij hoe vaak een complicatie optreedt, en hoeveel patiënten binnen dertig dagen na de operatie overlijden. Ook wordt gemeten hoe vaak artsen in het ziekenhuis de operatie uitvoeren.

Complicaties na de operatie

0,00% Bravis ziekenhuis
5,41% Landelijk gemiddelde
In 2017 heeft 0,00% van de patiënten in het Bravis ziekenhuis binnen 30 dagen complicaties gekregen na een operatie bij eierstokkanker.
Bron: Transparantiekalender 2017

Overleden patiënten

0,00% Bravis ziekenhuis
0,48% Landelijk gemiddelde
In 2017 is 0,00% van de patiënten in het Bravis ziekenhuis binnen 30 dagen overleden na een operatie bij eierstokkanker.
Bron: Transparantiekalender 2017

Aantal operaties

18 Bravis ziekenhuis
20 Norm
In 2017 voerde het Bravis ziekenhuis 18 operaties uit bij eierstokkanker. Het ziekenhuis heeft de operatie niet vaak genoeg gedaan om goede zorg te kunnen bieden.
Toelichting van het ziekenhuis:

Alle operaties worden door een gynaecologisch oncoloog uit het Erasmus Medisch Centrum en een gynaecoloog met aandachtsgebied oncologie uit het Bravis ziekenhuis uitgevoerd. Het aantal patiënten dat voor deze operatie in aanmerking kwam is lager dan vorig jaar (26), over meerdere jaren wordt aan de norm voldaan.


Bron: Transparantiekalender 2017

Contactinformatie

Locaties

 • Bergen op Zoom Hoofdlocatie
  Boerhaaveplein 1
  4624 VT Bergen op Zoom
 • Roosendaal Hoofdlocatie
  Boerhaavelaan 25
  4708 AE Roosendaal
 • Oudenbosch
  West-Vaardeke 11 A
  4731 MA Oudenbosch
 • Steenbergen
  De Wei 26
  4651 EZ Steenbergen
 • Etten-Leur
  Schoonhout 215
  4872 MC Etten-Leur
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen