Bravis ziekenhuis

Introductie door het Bravis ziekenhuis

Het Bravis ziekenhuis levert een breed palet van medisch specialistisch zorg aan de ongeveer 270.000 inwoners van het gebied Westelijk Noord-Brabant, dat zich uitstrekt van de Zeeuwse gemeente Tholen en een deel van de gemeente Reimerswaal tot Breda en van Essen (België) tot Moerdijk. We bieden de zorg aan vanuit onze hoofdlocaties in Bergen op Zoom en Roosendaal, vanuit de polikliniek in Etten-Leur en de Bravispunten in Oudenbosch, Steenbergen, St. Willebrord, Tholen en Huijbergen.

Profielen
De hoofdlocaties hebben de afgelopen jaren een eigen profiel ontwikkeld. Omwille van optimale kwaliteit zijn de acute en complexe snijdende zorg geconcentreerd op locatie Bergen op Zoom. Op locatie Roosendaal ligt het accent op de beschouwende, planbare en oncologische zorg.

Voor een aantal bijzondere behandelingen werken we samen met universitaire en topklinische ziekenhuizen.

Samen word je beter
In het Bravis ziekenhuis werken ruim 290 medisch specialisten, 3000 medewerkers en 250 vrijwilligers. We maken ons sterk voor betrouwbare zorg, voor kwaliteit en persoonlijke aandacht in een veilige omgeving. In nauwe samenwerking met elkaar, met onze (zorg)partners buiten het ziekenhuis en met de patiënt. Daarmee geven we inhoud waar wij als Bravis voor staan: ‘Samen word je beter’.

107.108 Eerste polibezoeken
37.007 Opnames

Kwaliteitscijfers

Bravis ziekenhuis

Darmkanker

Operatie bij darmkanker

Vaak is een operatie de eerste stap bij de behandeling van darmkanker. Het is belangrijk dat er na de operatie geen kankerweefsel achterblijft. Soms is het niet mogelijk om het kankerweefsel helemaal weg te halen. De operatie kan er dan wel voor zorgen dat je minder klachten hebt.

Net als bij andere operaties, kun je na een darmkankeroperatie last krijgen van een complicatie. Complicaties zijn bijvoorbeeld een nabloeding of wondinfectie.

Een operatie bij darmkanker is risicovol. Over het algemeen verloopt de operatie beter als het ziekenhuis er veel ervaring mee heeft.

Niet-schone snijvlakken na de operatie

6,30% Bravis ziekenhuis
5,37% Landelijk gemiddelde
In 2021 is bij 6,30% van de patiënten met endeldarmkanker in het Bravis ziekenhuis onvoldoende kankerweefsel verwijderd.
Bron: Transparantiekalender 2021

Complicaties na de operatie bij endeldarmkanker

22,50% Bravis ziekenhuis
19,97% Landelijk gemiddelde
In 2021 is bij 22,50% van de patiënten met endeldarmkanker in het Bravis ziekenhuis een ernstige complicatie opgetreden na de operatie.
Bron: Transparantiekalender 2021

Complicaties na de operatie bij dikkedarmkanker

13,90% Bravis ziekenhuis
12,12% Landelijk gemiddelde
In 2021 is bij 13,90% van de patiënten met dikkedarmkanker in het Bravis ziekenhuis een ernstige complicatie opgetreden na de operatie.
Bron: Transparantiekalender 2021

Aantal operaties endeldarmkanker

57 Bravis ziekenhuis
In 2021 voerde het het Bravis ziekenhuis 57 operaties uit bij kwaadaardige endeldarmkanker.
Bron: Transparantiekalender 2021

Aantal operaties dikkedarmkanker

97 Bravis ziekenhuis
In 2021 voerde het het Bravis ziekenhuis 97 operaties uit bij kwaadaardige darmkanker.
Bron: Transparantiekalender 2021

Toelichting

In 2016 is op de locatie Roosendaal een nieuw Oncologie Centrum gebouwd direct naast het Zuidwest Radiotherapeutisch Instituut (ZRTI). Door de gehele oncologische zorg te concentreren op één locatie, voldoet het ziekenhuis aan de volume- en kwaliteitseisen en biedt het hoogwaardige zorg en ondersteuning op een plek waar de ziekte kanker én het leven het uitgangspunt zijn.

Een vast team van ervaren gespecialiseerde artsen en gespecialiseerd verpleegkundigen leveren dagelijks de zorg en ondersteuning aan patiënten met darmkanker van het Bravis ziekenhuis. 

Het ziekenhuis beschikt over een snel-diagnostiek-traject voor deze vorm van kanker.

Wekelijks is er een bespreking waarin alle patiënten worden besproken in een multidisciplinair team met alle specialisten die betrokken zijn bij de zorg voor mensen met darmkanker. Eens in de twee weken is er ook een overleg met het Kankerinstituut van het Erasmus MC.

De snelle diagnostiek, goede bereikbaarheid, ondersteuning en persoonlijk aandacht zijn onze kracht. Uiteraard voldoen we aan alle eisen die gesteld worden aan goede zorg voor patiënten met darmkanker en hiervoor ontvangen we ook jaarlijks het ‘groene vinkje’ vanuit de patiëntenvereniging.

Zie voor meer informatie ook de website bravisoncologiecentrum.nl


Locaties en contactinformatie

Locaties

 • Bergen op Zoom Hoofdlocatie
  Boerhaaveplein 1
  4624 VT Bergen op Zoom
 • Roosendaal Hoofdlocatie
  Boerhaavelaan 25
  4708 AE Roosendaal
 • Polikliniek Etten-Leur
  Schoonhout 215
  4872 MC Etten-Leur
 • Bravispunt Oudenbosch
  West-Vaardeke 11 A
  4731 MA Oudenbosch
 • Bravispunt Steenbergen
  De Wei 26
  4651 EZ Steenbergen
 • Bravispunt St. Willebrord
  Pastoor Bastiaansensingel 17 E
  4711 EC St. Willebrord
 • Bravispunt Tholen
  Vliethof 10
  4691 HA Tholen
 • Bravispunt Huijbergen
  Siardus Bogaertslaan 8 A
  4635 CM Huijbergen
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen