Bernhoven

De patiënt in het middelpunt van onze aandacht, dat is de focus van Bernhoven. Betere zorg door minder zorg, ook wel zinnige zorg genoemd. Om de zorg zo in te richten betrekken we onze patiënten bij de beslissingen over hun zorgtraject. Werken we intensief samen met de huisartsen en andere zorgverleners uit de regio. En hebben we waardevolle afspraken met zorgverzekeraars gemaakt zodat onze zorg toekomstbestendig is. Om dit te realiseren is de organisatie in transitie. Een transitie van productiegerichte zorg naar patiëntgerichte zorg, waarbij we integraal het patiëntenproces gaan volgen.

Kwaliteit / Behandelresultaten

Bernhoven

Halsslagadervernauwing

Operatie aan een vernauwde halsslagader

Bij een operatie aan de halsslagader haalt de arts de vernauwing in de halsslagader weg. Dit gebeurt met een operatie in de hals. Het is ook mogelijk om de vernauwing in de halsslagader op te rekken en er een buisje (stent) in te plaatsen.

Om de kwaliteit te meten van de behandeling houdt het ziekenhuis bij hoe vaak er complicaties zijn na de operatie, en hoeveel patiënten zijn overleden binnen 30 dagen. Ook is van belang of je snel kunt worden behandeld na een beroerte, en of de artsen in het ziekenhuis de operatie vaak genoeg uitvoeren.

Complicaties na de operatie

3,80% Bernhoven
3,12% Landelijk gemiddelde
In 2019 is bij 3,80% van de geopereerde patiënten in Bernhoven sprake van beroerte na de ingreep.
Bron: Transparantiekalender 2019

Overleden patiënten

1,40% Bernhoven
0,99% Landelijk gemiddelde
In 2019 is in Bernhoven 1,40% van de patiënten overleden binnen 30 dagen na de operatie.
Bron: Transparantiekalender 2019

Snelle behandeling

88,90% Bernhoven
85,85% Landelijk gemiddelde
In 2019 is 88,90% van de patiënten met een beroerte (zonder lichamelijke of geestelijke schade) geopereerd in het Bernhoven binnen 2 weken na de eerste afspraak met de neuroloog.
Bron: Transparantiekalender 2019

Aantal operaties

36 Bernhoven
20 Norm
In 2019 voerde het Bernhoven 36 ingrepen aan een vernauwde halsslagader uit. Het ziekenhuis heeft de operatie vaak genoeg gedaan om goede zorg te kunnen bieden.
Bron: Transparantiekalender 2019

Contactinformatie

Locaties

  • Uden
    Nistelrodeseweg 10
    5406 PT Uden
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen