Beatrixziekenhuis

Het Beatrixziekenhuis is een regionaal ziekenhuis met een breed aanbod van specialismen en moderne medische voorzieningen. Samen met onze patiënten realiseren wij de beste zorg; mensgericht, veilig, dichtbij, en op het juiste moment. Het Beatrixziekenhuis maakt deel uit van Rivas Zorggroep, een ketenorganisatie met bijna alle vormen van zorg. Vervolgzorg na een ziekenhuisopname kan daardoor snel en goed geregeld worden. Ook met onze partners verbeteren wij voortdurend de zorg. De lijnen tussen huisartsen in de regio en specialisten zijn kort. Daarnaast werken we nauw samen met andere, ook academische, ziekenhuizen.

Kwaliteit / Behandelresultaten

Beatrixziekenhuis

Heupslijtage

Nieuwe heup

Jaarlijks krijgen duizenden mensen een nieuwe heup. Om de kwaliteit te meten houdt het ziekenhuis een aantal cijfers bij. Als eerste houden ze bij hoe vaak er een ernstige infectie aan de wond optreedt na de heupoperatie, en hoe vaak een tweede operatie nodig is. Ook wordt gemeten wat het resultaat is van de operatie na een jaar tijd, en hoe vaak artsen in het ziekenhuis de operatie uitvoeren.

Infecties

0,40% Beatrixziekenhuis
0,78% Landelijk gemiddelde
In 2018 kreeg 0,40% van de patiënten in het Beatrixziekenhuis een infectie binnen 90 dagen na het plaatsen van een heupprothese.
Bron: Transparantiekalender 2018

Tweede operatie nodig

1,53% Beatrixziekenhuis
2,03% Landelijk gemiddelde
In 2018 werd 1,53% van de patiënten in het Beatrixziekenhuis binnen een jaar opnieuw geopereerd aan dezelfde heup na het plaatsen van een heupprothese.
Bron: Transparantiekalender 2018

Positief effect operatie

38,72% Beatrixziekenhuis
32,77% Landelijk gemiddelde
In 2018 is de gemiddelde verbeterscore die patiënten geven na een heupprothese 38,72%. Dit is een jaar na de operatie gemeten.
Bron: Transparantiekalender 2018

Aantal operaties

267 Beatrixziekenhuis
50 Norm
In 2018 voerde het Beatrixziekenhuis 267 heupvervangingen uit. Het ziekenhuis heeft de operatie vaak genoeg gedaan om goede zorg te kunnen bieden.
Bron: Transparantiekalender 2018

Contactinformatie

Locaties

  • Gorinchem
    Banneweg 57
    4204 AA Gorinchem
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen