Antonius Zorggroep

Samen zorgen wij voor de beste zorg, bij u in de buurt. Zowel thuis als in het ziekenhuis. Antonius Zorggroep bestaat uit het Antonius Ziekenhuis in Sneek en in Emmeloord én Thuiszorg Zuidwest Friesland met 36 buurtgerichte zorgteams. Wij bieden een breed pakket aan zorg: ziekenhuiszorg, thuiszorg, spoedzorg, zorgbemiddeling en services aan huis. Samenwerking met de zorg en hulpverleners in de regio staat bij ons hoog in het vaandel. Wij werken dagelijks aan betrokken en betrouwbare zorg voor alle inwoners van Zuidwest Friesland, de Noordoostpolder en Urk. 

Samen zorgen wij voor de beste zorg, veilig en dichtbij.


Kwaliteit / Behandelresultaten

Antonius Zorggroep

Heupslijtage

Nieuwe heup

Jaarlijks krijgen duizenden mensen een nieuwe heup. Om de kwaliteit te meten houdt het ziekenhuis een aantal cijfers bij. Als eerste houden ze bij hoe vaak er een ernstige infectie aan de wond optreedt na de heupoperatie, en hoe vaak een tweede operatie nodig is. Ook wordt gemeten wat het resultaat is van de operatie na een jaar tijd, en hoe vaak artsen in het ziekenhuis de operatie uitvoeren.

Infecties

1,04% Antonius Zorggroep
0,89% Landelijk gemiddelde
In 2019 kreeg 1,04% van de patiënten in de Antonius Zorggroep een infectie binnen 90 dagen na het plaatsen van een heupprothese.
Bron: Transparantiekalender 2019

Tweede operatie nodig

0,50% Antonius Zorggroep
1,09% Landelijk gemiddelde
In 2019 werd 0,50% van de patiënten in de Antonius Zorggroep binnen een jaar opnieuw geopereerd aan dezelfde heup na het plaatsen van een heupprothese.
Bron: Transparantiekalender 2019

Positief effect operatie

33,18% Antonius Zorggroep
In 2019 is de gemiddelde verbeterscore die patiënten geven na een heupprothese 33,18%. Dit is een jaar na de operatie gemeten.
Bron: Transparantiekalender 2019

Aantal operaties

455 Antonius Zorggroep
50 Norm
In 2019 voerde de Antonius Zorggroep 455 heupvervangingen uit. Het ziekenhuis heeft de operatie vaak genoeg gedaan om goede zorg te kunnen bieden.
Bron: Transparantiekalender 2019

Contactinformatie

Locaties

  • Antonius Ziekenhuis Sneek Hoofdlocatie
    Bolswarderbaan 1
    8601 ZK Sneek
  • Antonius Ziekenhuis Emmeloord
    Urkerweg 4
    8303 BX Emmeloord
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen