Amsterdam UMC

Introductie door het Amsterdam UMC

Amsterdam UMC is een toonaangevend academisch medisch centrum dat kwalitatieve complexe patiëntenzorg combineert met vernieuwend wetenschappelijk onderzoek en onderwijs voor de volgende generatie zorgmedewerkers. Wij geloven dat gezondheidszorg, onderzoek en onderwijs bij elkaar horen, elkaar vormen en elkaar voeden.

Kwaliteitscijfers

Amsterdam UMC

Huidkanker

Operatie bij huidkanker/melanoom

Je kunt voor de operatie bij huidkanker naar elk ziekenhuis in Nederland. Heb je een bijzondere behandeling nodig? Dan moet je misschien naar een gespecialiseerd ziekenhuis. Er zijn 14 melanoomcentra.

Operaties zoals bij huidkanker gaan beter als een ziekenhuis het vaak doet. Daarom houden ziekenhuizen van bij hoe vaak ze deze operatie doen. Doen ze de operatie niet vaak genoeg? Dan mogen ze de operatie niet meer doen. 

Het ziekenhuis houdt bij hoe vaak ze de operatie doen. En hoe vaak het ziekenhuis andere behandelingen van huidkanker doet. Bijvoorbeeld chemotherapie of immuuntherapie.

Ziekenhuizen meten ieder jaar hoe goed hun zorg is. Ze moeten deze informatie aan verschillende instanties geven. En ze gebruiken de cijfers om de zorg steeds verder te verbeteren.

Aantal patiënten

Deze gegevens zijn niet beschikbaar.

Aantal nieuwe patiënten melanoomcentrum

56 Amsterdam UMC
In het melanoomcentrum van het Amsterdam UMC zijn in 2022 56 nieuwe patiënten met uitgezaaide huidkanker behandeld.
Bron: Transparantiekalender 2022

Aantal patiënten in melanoomcentrum

240 Amsterdam UMC
In het melanoomcentrum van het Amsterdam UMC waren in 2022 240 patiënten met een ernstige vorm van huidkanker onder behandeling.
Bron: Transparantiekalender 2022

Aanvullende behandeling in melanoomcentrum

49 Amsterdam UMC
In het melanoomcentrum van het Amsterdam UMC hebben in 2022 49 patiënten met huidkanker een aanvullende behandeling gehad, bijvoorbeeld chemotherapie of immunotherapie.
Bron: Transparantiekalender 2022

Locaties en contactinformatie

Locaties

  • Amsterdam UMC, locatie VUmc
    De Boelelaan 1117
    1081HV Amsterdam
  • Amsterdam UMC, locatie AMC
    Meibergdreef 9
    1105 AZ Amsterdam
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen