Amsterdam UMC

Introductie door het Amsterdam UMC

Amsterdam UMC is een toonaangevend academisch medisch centrum dat kwalitatieve complexe patiëntenzorg combineert met vernieuwend wetenschappelijk onderzoek en onderwijs voor de volgende generatie zorgmedewerkers. Wij geloven dat gezondheidszorg, onderzoek en onderwijs bij elkaar horen, elkaar vormen en elkaar voeden.

Kwaliteitscijfers

Amsterdam UMC

Huidkanker

Zorg bij huidkanker / melanoom

Huidkanker is één van de meest voorkomende kankersoorten. Ongeveer 1 op de 6 Nederlanders krijgt huidkanker. De belangrijkste oorzaak is veel in de zon zijn. Er zijn verschillende soorten kanker, zoals een melanoom, plaveiselcelcarcinoom of basaalcelcarcinoom.


Aanvullende behandeling

254 Amsterdam UMC
Aanvullende behandeling - In het Amsterdam UMC zijn in 2021 254 patiënten met een ernstige vorm van huidkanker behandeld met chemotherapie of hormoontherapie.
Bron: Transparantiekalender 2021

Patiënten met uitzaaiingen in melanoomcentrum

54 Amsterdam UMC
Patiënten met uitzaaiingen in melanoomcentrum - In het melanoomcentrum van het Amsterdam UMC zijn in 2021 54 nieuwe patiënten met uitgezaaide huidkanker behandeld.
Bron: Transparantiekalender 2021

Aantal patiënten in melanoomcentrum

212 Amsterdam UMC
In het melanoomcentrum van het Amsterdam UMC waren in 2021 212 patiënten met een ernstige vorm van huidkanker onder behandeling.
Bron: Transparantiekalender 2021

Aanvullende behandeling in melanoomcentrum

42 Amsterdam UMC
In het melanoomcentrum van het Amsterdam UMC hebben in 2021 42 patiënten met huidkanker een aanvullende behandeling gehad, bijvoorbeeld chemotherapie of immunotherapie.
Bron: Transparantiekalender 2021

Locaties en contactinformatie

Locaties

  • Amsterdam UMC, locatie VUmc
    De Boelelaan 1117
    1081HV Amsterdam
  • Amsterdam UMC, locatie AMC
    Meibergdreef 9
    1105 AZ Amsterdam
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen