Saxenburgh Medisch Centrum

Saxenburgh Medisch Centrum

Bekijk locaties en contactinformatie

Introductie door het Saxenburgh Medisch Centrum

Saxenburgh biedt een volwaardig zorgpakket van basisvoorzieningen in ziekenhuiszorg, ouderenzorg, thuiszorg, revalidatie en reactivering voor iedereen die woont in de regio Coevorden, Hardenberg, Ommen en Twenterand.

Uitgangspunt hierin is de beste zorg waarin een waardig leven én de individuele wensen en behoeften van patiënten en cliënten centraal staan.

We organiseren de zorg goed, veilig en dichtbij door middel van een samenhangend aanbod van zorgvoorzieningen binnen Saxenburgh met regiopartners vanuit onze kernwaarden.


40.438 Eerste polibezoeken
15.908 Opnames

Kwaliteitscijfers

Saxenburgh Medisch Centrum

Heupslijtage

Nieuwe heup

Per jaar krijgen meer dan 24.000 mensen een nieuwe heup. Het doel van de operatie is dat je geen last meer hebt van je heup. Of veel minder last. Daarom meet het ziekenhuis op 2 momenten hoe goed het gaat met de patiënt: vóór de operatie, en een jaar na de operatie.

Het ziekenhuis houdt deze gegevens bij:

  • Hoe vaak gaat er iets mis na de operatie?
  • Hoe vaak moeten ze voor de tweede keer opereren?
  • Hoe vaak zetten ze een nieuwe heup? Een operatie voor een nieuwe heup gaat vaak beter als een ziekenhuis het vaak doet. Doet het ziekenhuis die operatie niet vaak genoeg? Dan mogen ze de operatie niet meer doen.
  • Gaat het een jaar na de operatie beter met patiënten? Hebben ze bijvoorbeeld minder pijn, en kunnen ze beter hun dagelijkse dingen doen?

Aantal operaties

267 Saxenburgh Medisch Centrum
In 2021 voerde het Saxenburgh Medisch Centrum 267 heupvervangingen uit.
Bron: Transparantiekalender 2021

Positief effect operatie

0,31 Saxenburgh Medisch Centrum
In 2021 hebben patiënten een gemiddelde verbeterscore van 0,31 na een heupprothese in het Saxenburgh Medisch Centrum. De verbeterscore wordt 12 maanden na de operatie gemeten, met een vragenlijst over bijvoorbeeld mobiliteit, pijn en dagelijkse activiteiten.
Bron: Transparantiekalender 2021

Tweede operatie nodig

0,96% Saxenburgh Medisch Centrum
1,07% Landelijk gemiddelde
In 2021 werd 0,96% van de patiënten in het Saxenburgh Medisch Centrum binnen een jaar opnieuw geopereerd aan dezelfde heup na het plaatsen van een heupprothese.
Bron: Transparantiekalender 2021

Infecties

1,01% Saxenburgh Medisch Centrum
0,74% Landelijk gemiddelde
In 2021 kreeg 1,01% van de patiënten in het Saxenburgh Medisch Centrum een infectie binnen 90 dagen na het plaatsen van een heupprothese.
Bron: Transparantiekalender 2021

Locaties en contactinformatie

Locaties

  • Saxenburgh Medisch Centrum
    Jan Weitkamplaan 4 a
    Hardenberg
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen