Het Oogziekenhuis Rotterdam

Het Oogziekenhuis is hét kennis- en behandelcentrum voor oogheelkundige zorg. Het Oogziekenhuis Rotterdam is opgericht in 1874.

In een geruststellende omgeving passen wij technologisch hoogstaande oogheelkunde toe, de nieuwste behandeling met de minste risico's en het best voorspelbare eindresultaat. Patiëntveiligheid betekent voor ons een efficiënte organisatie waar behandeling in goed overleg met u plaatsvindt.

Kortom 'zorg voor het oog, oog voor zorg'. Wij zijn daartoe:

 • Ondernemend
 • Betrokken
 • Toonaangevend

Bezoek voor meer informatie de website van Het Oogziekenhuis Rotterdam.

Kwaliteit / Behandelresultaten

Het Oogziekenhuis Rotterdam

Ouderenzorg

Controle op verwardheid en ondervoeding bij ouderen

Ziekenhuizen besteden extra zorg aan ouderen. Patiënten van 70 jaar en ouder hebben vaak meerdere (chronische) ziekten en lichamelijke beperkingen. Als oudere patiënt heb je daarom tijdens een ziekenhuisopname een grotere kans op complicaties, zoals een plotselinge ernstige verwardheid (delier). Ook eten en drinken ouderen vaak te weinig. Zonder dat ze het door hebben zijn ze ondervoed. Een ondervoede patiënt herstelt slechter, en heeft meer en ernstigere complicaties. Als je als oudere patiënt een complicatie krijgt, dan kan dit betekenen dat je na ontslag uit het ziekenhuis minder goed in staat bent om zelfstandig te leven. Daarom controleren ziekenhuizen patiënten die ouder zijn dan 70 jaar op delier en op ondervoeding.

Controle op plotselinge ernstige verwardheid

50,0% Het Oogziekenhuis Rotterdam
85,7% Landelijk gemiddelde
In Het Oogziekenhuis Rotterdam is in 2017 bij 50,0% van de ouderen vastgelegd of zij risico lopen op plotselinge ernstige verwardheid.
Toelichting van het ziekenhuis:

In Het Oogziekenhuis wordt bij alle patiënten van 70 jaar en ouder die worden opgenomen vastgelegd of zij risico lopen op plotselinge ernstige verwardheid (delier).

In 2017 heeft Het Oogziekenhuis een elektronisch patiëntendossier (EPD) in gebruik genomen. De delierscore is daarin niet direct goed opgenomen, waardoor geen volledige registratie en rapportage van de controle op delier mogelijk was. Hierdoor valt het percentrage geregistreerde controles op delier lager uit. Inmiddels zijn verbeteringen in de registratie gerealiseerd.

Bron: Inspectie voor de Gezondheidszorg

Screening op ondervoeding

Toelichting van het ziekenhuis:
Deze indicator is niet van toepassing op Het Oogziekenhuis. Gezien het zorgaanbod van Het Oogziekenhuis en de korte verblijfsduur worden patiënten niet gescreend op ondervoeding. 

Contactinformatie

Locaties

 • Het Oogziekenhuis Rotterdam Hoofdlocatie
  Schiedamse Vest 180
  3011 BH Rotterdam
 • Het Oogziekenhuis Rotterdam, locatie Havenpolikliniek
  Haringvliet 72
  3011 TG Rotterdam
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen