Franciscus Gasthuis & Vlietland

Franciscus Gasthuis & Vlietland

Bekijk locaties en contactinformatie

Introductie door het Franciscus Gasthuis & Vlietland

Zorg van Generaties
Franciscus Gasthuis & Vlietland biedt op twee ziekenhuislocaties, drie poliklinieklocaties en een polikliniek in het Oogziekenhuis kwalitatief goede en waardevolle medische specialistische zorg, dicht bij huis. Al generaties lang zorgen onze medewerkers en specialisten met passie voor patiënten in de regio Rotterdam en Nieuwe Waterweg Noord. Nu en in de toekomst zetten generaties dat voort. Nooit alleen, maar altijd in afstemming en nauwe samenwerking met de patiënt, verwijzers en andere zorgaanbieders.

Bezoek de website van Franciscus Gasthuis & Vlietland.

171.766 Eerste polibezoeken
55.474 Opnames

Kwaliteitscijfers

Franciscus Gasthuis & Vlietland

Digitale zorg

Digitale zorg

Ziekenhuizen bieden steeds meer digitale mogelijkheden aan hun patiënten. Dat is niet alleen handig en snel, maar ook beter voor de patiënt. 

Zo heeft ieder ziekenhuis een digitaal patiëntenportaal. In het patiëntenportaal kun je afspraken maken, labuitslagen bekijken of je medicatieoverzicht inzien. Ook bieden steeds meer ziekenhuizen de mogelijkheid voor digitaal contact: beeldbellen in plaats van een afspraak op de polikliniek, of direct appen of mailen met je zorgverlener via een beveiligde omgeving.

Mensen met een chronische ziekte kunnen in een aantal gevallen gebruik maken van zorg op afstand. Je voert dan thuis zelf eenvoudige controles uit, zoals je bloeddruk of longinhoud, en geeft de uitslagen via een app door aan het ziekenhuis.

Patiëntenportaal

Het Franciscus Gasthuis & Vlietland heeft een online portaal waar patiënten hun gegevens kunnen inzien.

Bezoek patiëntenportaal

Hoe is de digitale zorg geregeld?

Dit zegt het ziekenhuis zelf over digitale zorg in het Franciscus Gasthuis & Vlietland:

Digitale zorg

Franciscus Gasthuis & Vlietland biedt u zorg in het ziekenhuis, maar ook steeds vaker thuis als dat kan. Hiervoor maken wij gebruik van verschillende digitale middelen. Wij bieden de volgende mogelijkheden:

MijnFranciscus patiëntenportaal

Met MijnFranciscus kunt u thuis uw patiëntendossier inzien. U ziet welke afspraken u heeft, de uitslagen van uw onderzoeken en informatie over uw behandelingen. Ook kunt u MijnFranciscus gebruiken om u voor te bereiden op uw afspraak. U kunt hier uw folders lezen en vragenlijsten invullen. Meer over MijnFranciscus leest u op www.mijnfranciscus.nl

BeterDichtbij

Op steeds meer poliklinieken van ons ziekenhuis kunt u als patiënt gebruik maken van de BeterDichtbij app. Met deze app kunt u makkelijk en veilig appen en beeldbellen met uw arts of zorgverlener. U wordt via de e-mail uitgenodigd om BeterDichtbij te gebruiken. Meer over BeterDichtbij leest u op www.franiscus.nl/beterdichtbij

Thuismeten

Met thuismeten begeleidt het ziekenhuis patiënten op afstand. U meet thuis met speciale meetapparatuur een aantal belangrijke waarden. Hierdoor weet u hoe het met u gaat. Vaak houdt u ook een dagboek bij, vult u vragenlijsten in en krijgt u voorlichting over uw aandoening. Als het nodig is, kunnen de arts of verpleegkundige de behandeling bijstellen.

Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO)

Een PGO is een digitaal dossier waarin u zelf medische gegevens, die bekend zijn bij verschillende zorgverleners (bijvoorbeeld het ziekenhuis, huisarts of verloskundige), verzamelt en bijhoudt. Dit kan in een beveiligde app of via een website. Via de PGO kunt u uw medische gegevens opvragen bij de zorgverlener. PGO’s zijn nog volop in ontwikkeling. Meer over PGO lees u op www.francisus.nl/pgo


Locaties en contactinformatie

Locaties

 • Franciscus Gasthuis Hoofdlocatie
  Kleiweg 500
  3045 PM Rotterdam
 • Franciscus Willemsplein
  Willemsplein 495
  3016 DR Rotterdam
 • Franciscus Vlietland Hoofdlocatie
  Vlietlandplein 2
  3118 JH Schiedam
 • Franciscus Berkel
  Boerhaavestraat 19
  2652 EP Berkel en Rodenrijs
 • Franciscus Maassluis
  De Vloot 206
  3144 PK Maassluis
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen