Ziekenhuis St Jansdal

Je zorgt voor elkaar
In Ziekenhuis St Jansdal staan betrokken, deskundige en enthousiaste medewerkers, medisch specialisten en vrijwilligers klaar. Zij bieden patiënten persoonlijk zorg en aandacht. Kiest u voor ziekenhuis St Jansdal, dan kiest u voor betrouwbare zorg, kwaliteit en gastvrijheid.

Ziekenhuis St Jansdal is een middelgroot christelijk ziekenhuis in Harderwijk met ongeveer 1850 medewerkers, 350 vrijwilligers en 120 specialisten. Het ziekenhuis zet zich in om optimale en professionele zorg te bieden aan de inwoners van de Noordwest Veluwe en een deel van Flevoland. Het St Jansdal biedt een breed pakket aan zorg, doordat nagenoeg alle specialismen vertegenwoordigd zijn. Belangrijke karakteristieken van het ziekenhuis zijn kwaliteit, betrokkenheid, persoonlijke zorg en aandacht.

De missie van St Jansdal is: ‘Met liefde en compassie de beste zorg verlenen in een helende omgeving’ of heel eenvoudig en gewoon gezegd: ‘Je zorgt voor elkaar.’

De slogan ‘Je zorgt voor elkaar’ laat duidelijk zien waar het St Jansdal voor staat: een kwalitatief goed ziekenhuis waar mensen werken die verstand van zaken hebben en die werken vanuit een grote betrokkenheid bij de mensen om hen heen. Een ziekenhuis ook waar de zorg gewoon voor elkaar is.

Zorg dichtbij
Het ziekenhuis wil ervoor zorgen dat patiënten dichtbij huis goede poliklinische voorzieningen hebben. Een groot deel van de medisch specialisten houdt daarom spreekuur in de buitenpoliklinieken in Dronten en Nijkerk. In de polikliniek in Dronten kunnen patiënten ook terecht voor röntgendiagnostiek en functieonderzoek. Een goede patiëntenzorg, daar gaat het dan ook om!

Kwaliteit
Het St Jansdal verleent zorg, waarbij de patiënt centraal staat. Het ziekenhuis zorgt ervoor dat patiënten in veilige handen zijn, de zorg krijgen volgens de laatste medische inzichten en dat ze op tijd geholpen worden. Goede zorg is veilig, doeltreffend, doelmatig en patiëntgericht. Zo omschrijft het St Jansdal de kwaliteit van zorg.

Gastvrije zorg
Een goed en toegankelijk ziekenhuis met veel oog voor een gastvrij onthaal. Dit compliment kreeg ziekenhuis St Jansdal van de jury van Gastvrijheidszorg met Sterren. Het St Jansdal staat al voor het zesde achtereenvolgende jaar in de top 10 en kreeg dit jaar maar liefst vijf sterren voor Gastvrije zorg.

Meest aantrekkelijke ziekenhuis om voor te werken
St Jansdal is in 2012 uitgeroepen tot het 'Meest aantrekkelijke ziekenhuis om voor te werken'. Kernwaarden als kwaliteit, betrokkenheid en persoonlijke zorg en aandacht gelde voor de patiënt, maar ook voor de medewerkers onderling. In 2013 kwam uit het medewerkersonderzoek naar boven dat de medewerkers het ziekenhuis het cijfer 8.0 geven voor de algemene tevredenheid. Het ziekenhuis is voortdurend op zoek naar nieuwe, enthousiaste collega's. Kijk voor een actueel vacatureoverzicht op de website van het ziekenhuis.

Kwaliteit / Behandelresultaten

Ziekenhuis St Jansdal

Parkinson

Behandeling bij ziekte van Parkinson

Patiënten met de ziekte van Parkinson hebben een groter risico op vallen. Vallen is niet alleen vervelend, het kan ook zorgen voor extra complicaties bijvoorbeeld door een verwonding. Ziekenhuizen houden bij hoeveel patiënten zijn gevallen, zodat ze maatregelen kunnen nemen om dit aantal te verlagen. Bijvoorbeeld door de omgeving veiliger te maken, rekening te houden met valrisico bij het voorschrijven van medicijnen en fysiotherapie. Daarnaast registreren artsen hoeveel patiënten zij hebben met (een verdenking op) Parkinson.

Valongelukken beginstadium Parkinson

0,00% Ziekenhuis St Jansdal
2,10% Landelijk gemiddelde
In 2017 is 0,00% van de patiënten met de ziekte van Parkinson in Ziekenhuis St Jansdal gewond geraakt door een val. Het gaat om patiënten die korter dan 5 jaar Parkinson hebben.
Bron: Transparantiekalender 2017

Valongelukken

8,70% Ziekenhuis St Jansdal
4,27% Landelijk gemiddelde
In 2017 is 8,70% van de patiënten met de ziekte van Parkinson in Ziekenhuis St Jansdal gewond geraakt door een val. Het gaat om patiënten die tussen de 5 en 10 jaar Parkinson hebben.
Bron: Transparantiekalender 2017

Valongelukken bij langdurige Parkinson

11,10% Ziekenhuis St Jansdal
5,85% Landelijk gemiddelde
In 2017 is 11,10% van de patiënten met de ziekte van Parkinson in Ziekenhuis St Jansdal gewond geraakt door een val. Het gaat om patiënten die langer dan 10 jaar Parkinson hebben.
Bron: Transparantiekalender 2017

Aantal patiënten

98 Ziekenhuis St Jansdal
In 2017 zijn er in Ziekenhuis St Jansdal 98 patiënten behandeld met (een verdenking op) de ziekte van Parkinson.
Toelichting van het ziekenhuis:
Dit is het aantal geregistreerde patiënten in de kwaliteitsregistratie DPIA. Ziekenhuis St Jansdal heeft in totaal 275 patiënten behandeld met parkinson.
Bron: Transparantiekalender 2017

Contactinformatie

Locaties

  • Harderwijk
    Wethouder Jansenlaan 90
    3844 DG Harderwijk
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen