Ziekenhuis Rivierenland

Ziekenhuis Rivierenland

Bekijk locaties en contactinformatie

Introductie door Ziekenhuis Rivierenland

Ziekenhuis Rivierenland is een streekziekenhuis in de regio Midden Betuwe. Het ziekenhuis biedt een breed pakket aan medisch specialistische zorg in een veilige en gastvrije omgeving, op de hoofdlocatie in Tiel en de buitenpolikliniek in Culemborg. Die zorg willen we bieden in nauwe samenwerking met de andere zorgaanbieders binnen de regio Rivierenland.

Het ziekenhuis wordt door de patiënten gekenmerkt als hét mensenziekenhuis. Als zorgverleners en zorgvragers kennen we elkaar, en we vinden het belangrijk dat inwoners van de Betuwe op ons kunnen rekenen en samen met ons hun gezondheid op nummer één zetten. Dat betekent dat we ook veel aandacht willen besteden aan het voorkómen van gezondheidsproblemen. Daar hoort aandacht voor laaggeletterdheid en aandacht voor een gezonde levensstijl, waarvan rookvrij, gezonde voeding én voldoende beweging deel uitmaken. Als voorkomen niet lukt, kunt u rekenen op uitstekende medische zorg.

Al jaren streven naar een uitstekende kwaliteit van onze zorg. Een kwaliteit, die in november 2018 bevestigd werd toen we de internationale kwaliteitsaccreditatie JCI (Joint Commission International) behaalden. Trots zijn we: het gouden JCI zegel betekent dat kwaliteit en het continu aandacht hebben voor kwaliteitsverbetering in ons DNA zit. Voor u als patiënt betekent het dat u kunt rekenen op de beste medische en verpleegkundige zorg.

Kwaliteitscijfers

Ziekenhuis Rivierenland

Knieslijtage

Nieuwe knie

Jaarlijks krijgen duizenden mensen een nieuwe knie. Om de kwaliteit te meten houdt het ziekenhuis een aantal cijfers bij. Als eerste houden ze bij hoe vaak er een ernstige infectie aan de wond optreedt na de knieoperatie, hoe vaak een tweede operatie nodig is. Ook wordt na een half jaar het resultaat van de operatie gemeten, en wordt bijgehouden hoe vaak artsen in het ziekenhuis de operatie uitvoeren.

Infecties

1,38% Ziekenhuis Rivierenland
0,49% Landelijk gemiddelde
In 2020 kreeg 1,38% van de patiënten in Ziekenhuis Rivierenland binnen 90 dagen een infectie na het plaatsen van een knieprothese.
Bron: Transparantiekalender 2020

Positief effect operatie

19,33% Ziekenhuis Rivierenland
18,21% Landelijk gemiddelde
In 2020 is de gemiddelde verbeterscore die patiënten geven na een knieprothese 19,33%. Dit is een half jaar na de operatie gemeten.
Bron: Transparantiekalender 2020

Aantal operaties

195 Ziekenhuis Rivierenland
In 2020 voerde Ziekenhuis Rivierenland 195 operaties uit voor een nieuwe knie.
Bron: Transparantiekalender 2020

Vervangen knieprothese

2,18% Ziekenhuis Rivierenland
1,43% Landelijk gemiddelde
In 2020 is bij 2,18% van de patiënten in Ziekenhuis Rivierenland binnen drie jaar de knieprothese vervangen.
Bron: Transparantiekalender 2020

Locaties en contactinformatie

Locaties

  • Tiel Hoofdlocatie
    Pres. Kennedylaan 1
    4002 WP Tiel
  • Culemborg
    Elisabethdreef 4
    4101 KL Culemborg
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen