Ziekenhuis Rivierenland

Beneden-Leeuwen, Culemborg, Tiel

Bekijk locaties en contactinformatie

Ziekenhuis Rivierenland is een streekziekenhuis in de regio Midden Betuwe. Verschillende medisch specialismen houden spreekuren op de hoofdlocatie in Tiel en in de buitenpoliklinieken in Culemborg en Beneden Leeuwen.

Het Ziekenhuis wordt door de patiënten gekenmerkt als een Mensenziekenhuis. Daarmee onderscheidt het ziekenhuis zich van de “grotere” buurziekenhuizen. Het ziekenhuis kiest ervoor om een breed pakket aan medisch specialistische zorg aan te bieden van constante, hoge kwaliteit in een veilige en gastvrije omgeving; 7x24 uur. Die zorg willen we bieden in nauwe samenwerking met de andere zorgaanbieders binnen de regio Rivierenland.

We hebben de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in kwaliteit en veiligheid. Het resultaat ervan treft u aan in het overzicht van onze prijzenkast op www.ziekenhuisrivierenland.nl. Daarbij hanteren we als uitgangspunt dat patiënten erop moeten kunnen vertrouwen dat ze de best mogelijke zorg krijgen (en niet de minimum variant). Uw ervaringen vernemen we graag.

Kwaliteit / Behandelresultaten

Ziekenhuis Rivierenland

Knieslijtage

Nieuwe knie

Jaarlijks krijgen duizenden mensen een nieuwe knie. Om de kwaliteit te meten houdt het ziekenhuis een aantal cijfers bij. Als eerste houden ze bij hoe vaak er een ernstige infectie aan de wond optreedt na de knieoperatie, hoe vaak een tweede operatie nodig is. Ook wordt na een half jaar het resultaat van de operatie gemeten, en wordt bijgehouden hoe vaak artsen in het ziekenhuis de operatie uitvoeren.

Infecties

0,00% Ziekenhuis Rivierenland
0,49% Landelijk gemiddelde
In 2018 kreeg 0,00% van de patiënten in Ziekenhuis Rivierenland binnen 90 dagen een infectie na het plaatsen van een knieprothese.
Bron: Transparantiekalender 2018

Tweede operatie nodig

1,15% Ziekenhuis Rivierenland
1,39% Landelijk gemiddelde
In 2018 werd 1,15% van de patiënten in Ziekenhuis Rivierenland binnen een jaar opnieuw geopereerd aan dezelfde knie na het plaatsen van een knieprothese.
Bron: Transparantiekalender 2018

Positief effect operatie

20,52% Ziekenhuis Rivierenland
19,14% Landelijk gemiddelde
In 2018 is de gemiddelde verbeterscore die patiënten geven na een knieprothese 20,52%. Dit is een half jaar na de operatie gemeten.
Bron: Transparantiekalender 2018

Aantal operaties

247 Ziekenhuis Rivierenland
50 Norm
In 2018 voerde Ziekenhuis Rivierenland 247 operaties uit voor een nieuwe knie. Het ziekenhuis heeft de operatie vaak genoeg gedaan om goede zorg te kunnen bieden.
Bron: Transparantiekalender 2018

Contactinformatie

Locaties

 • Beneden-Leeuwen
  Beatrixstraat 20
  6658 EK Beneden-Leeuwen
 • Culemborg
  Elisabethdreef 4
  4101 KL Culemborg
 • Tiel Hoofdlocatie
  Pres. Kennedylaan 1
  4002 WP Tiel
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen