Zaans Medisch Centrum

Kwaliteit / Behandelresultaten

Zaans Medisch Centrum

Knieslijtage

Nieuwe knie

Jaarlijks krijgen duizenden mensen een nieuwe knie. Om de kwaliteit te meten houdt het ziekenhuis een aantal cijfers bij. Als eerste houden ze bij hoe vaak er een ernstige infectie aan de wond optreedt na de knieoperatie, hoe vaak een tweede operatie nodig is. Ook wordt na een half jaar het resultaat van de operatie gemeten, en wordt bijgehouden hoe vaak artsen in het ziekenhuis de operatie uitvoeren.

Infecties

0,00% Zaans Medisch Centrum
1,73% Landelijk gemiddelde
In 2019 kreeg 0,00% van de patiënten in Het Zaans Medisch Centrum binnen 90 dagen een infectie na het plaatsen van een knieprothese.
Bron: Transparantiekalender 2019

Tweede operatie nodig

0,00% Zaans Medisch Centrum
0,35% Landelijk gemiddelde
In 2019 werd 0,00% van de patiënten in Het Zaans Medisch Centrum binnen een jaar opnieuw geopereerd aan dezelfde knie na het plaatsen van een knieprothese.
Bron: Transparantiekalender 2019

Positief effect operatie

20,90% Zaans Medisch Centrum
In 2019 is de gemiddelde verbeterscore die patiënten geven na een knieprothese 20,90%. Dit is een half jaar na de operatie gemeten.
Bron: Transparantiekalender 2019

Aantal operaties

307 Zaans Medisch Centrum
50 Norm
In 2019 voerde Het Zaans Medisch Centrum 307 operaties uit voor een nieuwe knie. Het ziekenhuis heeft de operatie vaak genoeg gedaan om goede zorg te kunnen bieden.
Bron: Transparantiekalender 2019

Toelichting

Veel mensen krijgen last van hun rug, slijtage van hun knieën, heupen of schouders. In ons ziekenhuis hebben we daarom een gespecialiseerd bewegingscentrum. Dit is een samenwerking tussen orthopedie, chirurgie en revalidatie. Voor meer informatie over ons bewegingscentrum klikt u hier. Voor specifieke informatie over de behandeling van knieslijtage, klikt u hier.

Contactinformatie

Locaties

  • Zaandam

    Zaandam
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen