Wilhelmina Ziekenhuis Assen

Over het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA)

Het Wilhelmina Ziekenhuis Assen is een volwaardig basisziekenhuis in het hart van de regio Drenthe. Het ziekenhuis heeft 250 bedden, er werken ruim 1400 medewerkers en jaarlijks bezoeken ruim 200.000 patiënten het ziekenhuis. We werken nauw samen met huisartsen en andere zorgverleners in de keten: samen gaan we voor de beste zorg.

Persoonlijk, helder en verbonden

We vinden het belangrijk dat mensen zich thuis voelen in het WZA. Het ziekenhuis staat bekend om het persoonlijk contact, de gemoedelijke sfeer en de goede bereikbaarheid. Bij alles wat we doen, leven we ons in in de mogelijkheden, beperkingen en gevoelens van onze patiënten, hun naasten en bezoekers. Door de informele sfeer en de ruimte voor professionele en persoonlijke ontwikkeling is het WZA een plezierige werkplek. Verbeteren, samenwerken en vernieuwen is onlosmakelijk verbonden met het werken in het WZA. Maar boven alles staat dat de zorg in het WZA goed en veilig is.

Meer informatie over het WZA vindt u op www.wza.nl.

Kwaliteit / Behandelresultaten

Wilhelmina Ziekenhuis Assen

Prostaatkanker

Operatie bij prostaatkanker

Om de prostaat zit een ingewikkeld netwerk van zenuwen dat bij een operatie gemakkelijk beschadigd raakt. Complicaties en bijwerkingen, zoals incontinentie of erectieproblemen, zijn daardoor niet altijd te voorkomen. Het is belangrijk voor het herstel dat er na een operatie geen chirurgische complicaties optreden. Dit zijn complicaties waardoor je een bloedtransfusie nodig hebt, of langer in het ziekenhuis moet blijven. Het ziekenhuis houdt bij hoe vaak dit voorkomt.

Samenwerking

Als er prostaatkanker wordt geconstateerd, is soms verder onderzoek nodig om vast te stellen hoever de tumor zich heeft uitgebreid en of er uitzaaiingen zijn. Dit onderzoek kan plaatsvinden in het WZA. Aan de hand van de uitkomsten van de onderzoeken wordt bepaald welke behandeling voor u het meest geschikt is. Om de beste zorg te kunnen geven, werken de urologen van het WZA nauw samen met collega’s in de regio. Elk ziekenhuis heeft daarbij zijn eigen specialisatie en de ruime ervaring die daarbij hoort. Zo is er een intensieve samenwerking rond de behandeling van mannen met prostaatkanker. De operatieve behandeling vindt over het algemeen plaats in Emmen. Voor de controles gaan patiënten weer naar het WZA.

De ProstaatKankerStichting heeft samen met de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties de online Patiëntenwijzer Prostaatkanker ontwikkeld. De Patiëntenwijzer laat zien welke ziekenhuizen voldoen aan de voorwaarden voor goede prostaatkankerzorg. Ook het WZA heeft het 'groene vinkje' ontvangen.

Contactinformatie

Locaties

  • Assen
    Europaweg Zuid 1
    9401 RK Assen
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen