Wilhelmina Ziekenhuis Assen

Over het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA)

Het Wilhelmina Ziekenhuis Assen is een volwaardig basisziekenhuis in het hart van de regio Drenthe. Het ziekenhuis heeft 250 bedden, er werken ruim 1400 medewerkers en jaarlijks bezoeken ruim 200.000 patiënten het ziekenhuis. We werken nauw samen met huisartsen en andere zorgverleners in de keten: samen gaan we voor de beste zorg.

Persoonlijk, helder en verbonden

We vinden het belangrijk dat mensen zich thuis voelen in het WZA. Het ziekenhuis staat bekend om het persoonlijk contact, de gemoedelijke sfeer en de goede bereikbaarheid. Bij alles wat we doen, leven we ons in in de mogelijkheden, beperkingen en gevoelens van onze patiënten, hun naasten en bezoekers.

Maar boven alles staat dat de zorg in het WZA goed en veilig is. Een voorbeeld uit 2017 is het predicaat ‘Seniorvriendelijk’ waaruit blijkt dat we goede zorg leveren aan de oudere patiënt. Maar ook de keurmerken voor een kindgericht en babyvriendelijk ziekenhuis hebben we na toetsing in 2017 weer ontvangen.

Door de informele sfeer en de ruimte voor professionele en persoonlijke ontwikkeling is het WZA een plezierige werkplek. Verbeteren, samenwerken en vernieuwen is onlosmakelijk verbonden met het werken in het WZA.

Meer informatie over het WZA vindt u op www.wza.nl.

Kwaliteit / Behandelresultaten

Wilhelmina Ziekenhuis Assen

Knieslijtage

Nieuwe knie

Jaarlijks krijgen duizenden mensen een nieuwe knie. Om de kwaliteit te meten houdt het ziekenhuis een aantal cijfers bij. Als eerste houden ze bij hoe vaak er een ernstige infectie aan de wond optreedt na de knieoperatie, hoe vaak een tweede operatie nodig is. Ook wordt na een half jaar het resultaat van de operatie gemeten, en wordt bijgehouden hoe vaak artsen in het ziekenhuis de operatie uitvoeren.

Infecties

0,00% Wilhelmina Ziekenhuis Assen
0,57% Landelijk gemiddelde
In 2017 kreeg 0,00% van de patiënten in Wilhelmina Ziekenhuis Assen binnen 90 dagen een infectie na het plaatsen van een knieprothese.
Bron: Transparantiekalender 2017

Tweede operatie nodig

0,72% Wilhelmina Ziekenhuis Assen
1,58% Landelijk gemiddelde
In 2017 werd 0,72% van de patiënten in Wilhelmina Ziekenhuis Assen binnen een jaar opnieuw geopereerd aan dezelfde knie na het plaatsen van een knieprothese.
Bron: Transparantiekalender 2017

Positief effect operatie

23,26% Wilhelmina Ziekenhuis Assen
16,93% Landelijk gemiddelde
In 2017 is de gemiddelde verbeterscore die patiënten geven na een knieprothese 23,26%. Dit is een half jaar na de operatie gemeten.
Bron: Transparantiekalender 2017

Aantal operaties

270 Wilhelmina Ziekenhuis Assen
50 Norm
In 2017 voerde Wilhelmina Ziekenhuis Assen 270 operaties uit voor een nieuwe knie. Het ziekenhuis heeft de operatie vaak genoeg gedaan om goede zorg te kunnen bieden.
Bron: Transparantiekalender 2017

Contactinformatie

Locaties

  • Assen
    Europaweg Zuid 1
    9401 RK Assen
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen