Dijklander Ziekenhuis, locatie Purmerend

Over het Dijklander Ziekenhuis
Het Dijklander Ziekenhuis wil een ziekenhuis zijn waar u zich welkom voelt. Een ziekenhuis waar het niet alleen draait om de vraag ‘wat is er met u’ maar ook om ‘wat is voor u belangrijk?’ Wij willen onze patiënten écht begrijpen. We zijn geworteld in de regio’s Waterland en West-Friesland en bieden zorg aan al hun inwoners. Als opleidingsziekenhuis delen we kennis en ervaring. Het houdt ons scherp en zo blijven we ons ontwikkelen. Samenwerking met andere partijen zoals (academische) ziekenhuizen, huisartsen en thuiszorg vinden wij voor goede zorg onmisbaar.

Kwaliteit / Behandelresultaten

Dijklander Ziekenhuis, locatie Purmerend

Parkinson

Behandeling bij ziekte van Parkinson

Patiënten met de ziekte van Parkinson hebben een groter risico op vallen. Vallen is niet alleen vervelend, het kan ook zorgen voor extra complicaties bijvoorbeeld door een verwonding. Ziekenhuizen houden bij hoeveel patiënten zijn gevallen, zodat ze maatregelen kunnen nemen om dit aantal te verlagen. Bijvoorbeeld door de omgeving veiliger te maken, rekening te houden met valrisico bij het voorschrijven van medicijnen en fysiotherapie. Daarnaast registreren artsen hoeveel patiënten zij hebben met (een verdenking op) Parkinson.

Valongelukken beginstadium Parkinson

5,00% Dijklander Ziekenhuis, locatie Purmerend
2,10% Landelijk gemiddelde
In 2017 is 5,00% van de patiënten met de ziekte van Parkinson in Dijklander Ziekenhuis, locatie Purmerend gewond geraakt door een val. Het gaat om patiënten die korter dan 5 jaar Parkinson hebben.
Bron: Transparantiekalender 2017

Valongelukken

0,00% Dijklander Ziekenhuis, locatie Purmerend
4,27% Landelijk gemiddelde
In 2017 is 0,00% van de patiënten met de ziekte van Parkinson in Dijklander Ziekenhuis, locatie Purmerend gewond geraakt door een val. Het gaat om patiënten die tussen de 5 en 10 jaar Parkinson hebben.
Bron: Transparantiekalender 2017

Valongelukken bij langdurige Parkinson

0,00% Dijklander Ziekenhuis, locatie Purmerend
5,85% Landelijk gemiddelde
In 2017 is 0,00% van de patiënten met de ziekte van Parkinson in Dijklander Ziekenhuis, locatie Purmerend gewond geraakt door een val. Het gaat om patiënten die langer dan 10 jaar Parkinson hebben.
Bron: Transparantiekalender 2017

Aantal patiënten

58 Dijklander Ziekenhuis, locatie Purmerend
In 2017 zijn er in Dijklander Ziekenhuis, locatie Purmerend 58 patiënten behandeld met (een verdenking op) de ziekte van Parkinson.
Bron: Transparantiekalender 2017

Contactinformatie

Locaties

  • Dijklander Ziekenhuis, locatie Purmerend Hoofdlocatie
    Waterlandlaan 250
    1441 RN Purmerend
  • Dijklander Ziekenhuis, locatie Volendam
    Heideweg 1 b
    1132 DA Volendam
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen