UMC Utrecht

Het Universitair Medisch Centrum Utrecht is de grootste publieke zorginstelling van Midden-Nederland. Het Wilhelmina Kinderziekenhuis en de Faculteit Geneeskunde van de Universiteit Utrecht maken deel uit van het UMC Utrecht. Met meer dan 11.000 mensen wordt voortdurend gebouwd aan goede zorg met als bouwstenen kennis en mensen.

Het UMC Utrecht wil patiënt en samenleving toegang geven tot de beste zorg. De opdracht is helder: het UMC Utrecht wil dat mensen gezond worden en blijven. Niet de ziekte, maar de gezondheid staat voorop. Om die belofte te kunnen inlossen werken onze artsen, onderzoekers en academische studenten samen aan oplossingen voor grote medische vraagstukken. Al hun inspanningen zijn erop gericht u gezond te maken en te houden. En waar mogelijk ziekte te voorkomen. Nu en in de toekomst.

Onze missie
Het UMC Utrecht is een internationaal toonaangevend universitair medisch centrum waarin kennis over gezondheid, ziekte en zorg voor patiënt en samenleving wordt gemaakt, getoetst, gedeeld en toegepast.

Het UMC Utrecht richt haar medisch wetenschappelijk onderzoek op de volgende zes speerpunten: brain, infection and immunity, circulatory health, personalized cancer care, regenerative medicine and stem cells, child health.

Kwaliteit / Behandelresultaten

UMC Utrecht

Knieslijtage

Nieuwe knie

Jaarlijks krijgen duizenden mensen een nieuwe knie. Om de kwaliteit te meten houdt het ziekenhuis een aantal cijfers bij. Als eerste houden ze bij hoe vaak er een ernstige infectie aan de wond optreedt na de knieoperatie, hoe vaak een tweede operatie nodig is. Ook wordt na een half jaar het resultaat van de operatie gemeten, en wordt bijgehouden hoe vaak artsen in het ziekenhuis de operatie uitvoeren.

Infecties

0,00% UMC Utrecht
1,73% Landelijk gemiddelde
In 2019 kreeg 0,00% van de patiënten in het UMC Utrecht binnen 90 dagen een infectie na het plaatsen van een knieprothese.
Bron: Transparantiekalender 2019

Tweede operatie nodig

0,00% UMC Utrecht
0,35% Landelijk gemiddelde
In 2019 werd 0,00% van de patiënten in het UMC Utrecht binnen een jaar opnieuw geopereerd aan dezelfde knie na het plaatsen van een knieprothese.
Bron: Transparantiekalender 2019

Positief effect operatie

0,00% UMC Utrecht
In 2019 is de gemiddelde verbeterscore die patiënten geven na een knieprothese 0,00%. Dit is een half jaar na de operatie gemeten.
Bron: Transparantiekalender 2019

Aantal operaties

38 UMC Utrecht
50 Norm
In 2019 voerde het UMC Utrecht 38 operaties uit voor een nieuwe knie. Het ziekenhuis heeft de operatie niet vaak genoeg gedaan om goede zorg te kunnen bieden.
Bron: Transparantiekalender 2019

Contactinformatie

Locaties

  • Utrecht
    Heidelberglaan 100
    3584CX Utrecht
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen