Treant Zorggroep, locatie Refaja

Binnen Treant Zorggroep bundelen we de krachten van 3 ziekenhuislocaties en 20 centra voor verpleeg- en ouderenzorg. Bij ons kunnen de 300.000 inwoners van de regio Hoogeveen-Emmen-Stadskanaal terecht voor de best mogelijke zorg. Onze 250 medisch specialisten en 6.500 medewerkers zetten zich daar volledig voor in.

Het ziekenhuis van Treant Zorggroep levert medisch specialistische zorg op 3 locaties: Scheper (Emmen), Bethesda (Hoogeveen) en Refaja (Stadskanaal). Bij Treant Zorggroep kunnen ouderen en chronisch zieken terecht voor wonen, welzijn, zorg, revalidatie en behandeling. In één van onze centra of bij u thuis.

Kwaliteit / Behandelresultaten

Treant Zorggroep, locatie Refaja

Knieslijtage

Nieuwe knie

Jaarlijks krijgen duizenden mensen een nieuwe knie. Om de kwaliteit te meten houdt het ziekenhuis een aantal cijfers bij. Als eerste houden ze bij hoe vaak er een ernstige infectie aan de wond optreedt na de knieoperatie, hoe vaak een tweede operatie nodig is. Ook wordt na een half jaar het resultaat van de operatie gemeten, en wordt bijgehouden hoe vaak artsen in het ziekenhuis de operatie uitvoeren.

Infecties

0,00% Treant Zorggroep, locatie Refaja
0,49% Landelijk gemiddelde
In 2018 kreeg 0,00% van de patiënten in Treant Zorggroep, locatie Refaja binnen 90 dagen een infectie na het plaatsen van een knieprothese.
Bron: Transparantiekalender 2018

Tweede operatie nodig

0,00% Treant Zorggroep, locatie Refaja
1,39% Landelijk gemiddelde
In 2018 werd 0,00% van de patiënten in Treant Zorggroep, locatie Refaja binnen een jaar opnieuw geopereerd aan dezelfde knie na het plaatsen van een knieprothese.
Bron: Transparantiekalender 2018

Positief effect operatie

16,73% Treant Zorggroep, locatie Refaja
19,14% Landelijk gemiddelde
In 2018 is de gemiddelde verbeterscore die patiënten geven na een knieprothese 16,73%. Dit is een half jaar na de operatie gemeten.
Bron: Transparantiekalender 2018

Aantal operaties

228 Treant Zorggroep, locatie Refaja
50 Norm
In 2018 voerde Treant Zorggroep, locatie Refaja 228 operaties uit voor een nieuwe knie. Het ziekenhuis heeft de operatie vaak genoeg gedaan om goede zorg te kunnen bieden.
Bron: Transparantiekalender 2018

Samenwerking

De Treant zorggroep voert operaties ten gevolge van knieslijtage uit op de ziekenhuislocaties Bethesda in Hoogeveen en Refaja in Stadskanaal.

Voor diagnose en de nabehandeling van de operatie kunt u terecht op alle drie ziekenhuislocaties (Scheper in Emmen, Bethesda in Hoogeveen, Refaja in Stadskanaal) waarbij de patiënt de keuze heeft voor een locatie.

Contactinformatie

Locaties

  • Stadskanaal
    Boerhaavestraat 1
    9501 HE Stadskanaal
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen