Treant Zorggroep, locatie Refaja

Binnen Treant Zorggroep bundelen we de krachten van 3 ziekenhuislocaties en 20 centra voor verpleeg- en ouderenzorg. Bij ons kunnen de 300.000 inwoners van de regio Hoogeveen-Emmen-Stadskanaal terecht voor de best mogelijke zorg. Onze 250 medisch specialisten en 6.500 medewerkers zetten zich daar volledig voor in.

Het ziekenhuis van Treant Zorggroep levert medisch specialistische zorg op 3 locaties: Scheper (Emmen), Bethesda (Hoogeveen) en Refaja (Stadskanaal). Bij Treant Zorggroep kunnen ouderen en chronisch zieken terecht voor wonen, welzijn, zorg, revalidatie en behandeling. In één van onze centra of bij u thuis.

Kwaliteit / Behandelresultaten

Treant Zorggroep, locatie Refaja

Heupslijtage

Nieuwe heup

Jaarlijks krijgen duizenden mensen een nieuwe heup. Om de kwaliteit te meten houdt het ziekenhuis een aantal cijfers bij. Als eerste houden ze bij hoe vaak er een ernstige infectie aan de wond optreedt na de heupoperatie, en hoe vaak een tweede operatie nodig is. Ook wordt gemeten wat het resultaat is van de operatie na een jaar tijd, en hoe vaak artsen in het ziekenhuis de operatie uitvoeren.

Infecties

0,64% Treant Zorggroep, locatie Refaja
0,78% Landelijk gemiddelde
In 2018 kreeg 0,64% van de patiënten in Treant Zorggroep, locatie Refaja een infectie binnen 90 dagen na het plaatsen van een heupprothese.
Bron: Transparantiekalender 2018

Tweede operatie nodig

1,41% Treant Zorggroep, locatie Refaja
2,03% Landelijk gemiddelde
In 2018 werd 1,41% van de patiënten in Treant Zorggroep, locatie Refaja binnen een jaar opnieuw geopereerd aan dezelfde heup na het plaatsen van een heupprothese.
Bron: Transparantiekalender 2018

Positief effect operatie

30,87% Treant Zorggroep, locatie Refaja
32,77% Landelijk gemiddelde
In 2018 is de gemiddelde verbeterscore die patiënten geven na een heupprothese 30,87%. Dit is een jaar na de operatie gemeten.
Bron: Transparantiekalender 2018

Aantal operaties

319 Treant Zorggroep, locatie Refaja
50 Norm
In 2018 voerde Treant Zorggroep, locatie Refaja 319 heupvervangingen uit. Het ziekenhuis heeft de operatie vaak genoeg gedaan om goede zorg te kunnen bieden.
Bron: Transparantiekalender 2018

Samenwerking

De Treant zorggroep voert operaties ten gevolge van heupslijtage uit op de ziekenhuislocaties Bethesda in Hoogeveen en Refaja in Stadskanaal.

Voor diagnose en de nabehandeling van de operatie kunt u terecht op alle drie ziekenhuislocaties (Scheper in Emmen, Bethesda in Hoogeveen, Refaja in Stadskanaal) waarbij de patiënt de keuze heeft voor een locatie.

Contactinformatie

Locaties

  • Stadskanaal
    Boerhaavestraat 1
    9501 HE Stadskanaal
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen