Treant Zorggroep, locatie Refaja

Binnen Treant Zorggroep bundelen we de krachten van 3 ziekenhuislocaties en 20 centra voor verpleeg- en ouderenzorg. Bij ons kunnen de 300.000 inwoners van de regio Hoogeveen-Emmen-Stadskanaal terecht voor de best mogelijke zorg. Onze 250 medisch specialisten en 6.500 medewerkers zetten zich daar volledig voor in.

Het ziekenhuis van Treant Zorggroep levert medisch specialistische zorg op 3 locaties: Scheper (Emmen), Bethesda (Hoogeveen) en Refaja (Stadskanaal). Bij Treant Zorggroep kunnen ouderen en chronisch zieken terecht voor wonen, welzijn, zorg, revalidatie en behandeling. In één van onze centra of bij u thuis.

Kwaliteit / Behandelresultaten

Treant Zorggroep, locatie Refaja

Borstkanker

Operatie bij borstkanker

Word je geopereerd voor borstkanker? Dan is het belangrijk dat er geen kankerweefsel achterblijft na de operatie. Het ziekenhuis meet daarom bij hoeveel operaties de randen van de operatiewond ‘schoon’ zijn.

Bij een borstsparende operatie is dat lastig omdat de arts zoveel mogelijk van de borst wil behouden. De norm is daarom dat minstens 85 procent van de operaties moet zijn geslaagd (geen kankerweefsel achtergebleven).

Een ziekenhuis dat veel borstkankerpatiënten behandelt, heeft veel ervaring met borstkankerbehandelingen. Daarom houdt het ziekenhuis bij hoeveel patiënten zijn geopereerd, en hoeveel patiënten zijn behandeld zonder operatie.

Niet-schone snijvlakken na de operatie

Deze gegevens zijn niet beschikbaar.

Aantal nieuwe borstkankerpatiënten die zijn geopereerd

0 Treant Zorggroep, locatie Refaja
50 Norm
In 2018 behandelde Treant Zorggroep, locatie Refaja 0 nieuwe patiënten met borstkanker met een operatie. Het ziekenhuis heeft de operatie niet vaak genoeg gedaan om goede borstkankerzorg te kunnen bieden.
Bron: Transparantiekalender 2018

Aantal nieuwe patiënten die zijn behandeld zonder operatie

4 Treant Zorggroep, locatie Refaja
27 Landelijk gemiddelde
In 2018 behandelde Treant Zorggroep, locatie Refaja 4 nieuwe patiënten met borstkanker zonder operatie. 
Bron: Transparantiekalender 2018

Samenwerking

In het Mammacentrum van de Treant Zorggroep kunnen de patiënten op één dag en op één afdeling terecht voor alle benodigde onderzoeken. Een eventuele operatie vindt plaats op ziekenhuislocatie Bethesda in Hoogeveen.

Op alle drie ziekenhuislocaties (Bethesda in Hoogeveen, Scheper in Emmen en Refaja in Stadskanaal) zijn de nabehandelingen zoals chemokuren en controles mogelijk, waarbij de patiënt de keuze heeft voor een locatie.

Contactinformatie

Locaties

  • Stadskanaal
    Boerhaavestraat 1
    9501 HE Stadskanaal
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen