Treant Zorggroep, locatie Bethesda

Binnen Treant Zorggroep bundelen we de krachten van 3 ziekenhuislocaties en 20 centra voor verpleeg- en ouderenzorg. Bij ons kunnen de 300.000 inwoners van de regio Hoogeveen-Emmen-Stadskanaal terecht voor de best mogelijke zorg. Onze 250 medisch specialisten en 6.500 medewerkers zetten zich daar volledig voor in.

Het ziekenhuis van Treant Zorggroep levert medisch specialistische zorg op 3 locaties: Scheper (Emmen), Bethesda (Hoogeveen) en Refaja (Stadskanaal). Bij Treant Zorggroep kunnen ouderen en chronisch zieken terecht voor wonen, welzijn, zorg, revalidatie en behandeling. In één van onze centra of bij u thuis.

Wij zijn er trots op dat we geaccrediteerd zijn voor onze ziekenhuiszorg en verpleeg-, revalidatie- en ouderenzorg. Samen met onze partners zorgen we voor zorg dicht bij huis als het kan, verder weg als dat nodig is.

Kwaliteit / Behandelresultaten

Treant Zorggroep, locatie Bethesda

Parkinson

Behandeling bij ziekte van Parkinson

Patiënten met de ziekte van Parkinson hebben een groter risico op vallen. Vallen is niet alleen vervelend, het kan ook zorgen voor extra complicaties bijvoorbeeld door een verwonding. Ziekenhuizen houden bij hoeveel patiënten zijn gevallen, zodat ze maatregelen kunnen nemen om dit aantal te verlagen. Bijvoorbeeld door de omgeving veiliger te maken, rekening te houden met valrisico bij het voorschrijven van medicijnen en fysiotherapie. Daarnaast registreren artsen hoeveel patiënten zij hebben met (een verdenking op) Parkinson.

Valongelukken beginstadium Parkinson

1,70% Treant Zorggroep, locatie Bethesda
2,10% Landelijk gemiddelde
In 2017 is 1,70% van de patiënten met de ziekte van Parkinson in Treant Zorggroep, locatie Bethesda gewond geraakt door een val. Het gaat om patiënten die korter dan 5 jaar Parkinson hebben.
Bron: Transparantiekalender 2017

Valongelukken

3,10% Treant Zorggroep, locatie Bethesda
4,27% Landelijk gemiddelde
In 2017 is 3,10% van de patiënten met de ziekte van Parkinson in Treant Zorggroep, locatie Bethesda gewond geraakt door een val. Het gaat om patiënten die tussen de 5 en 10 jaar Parkinson hebben.
Bron: Transparantiekalender 2017

Valongelukken bij langdurige Parkinson

5,30% Treant Zorggroep, locatie Bethesda
5,85% Landelijk gemiddelde
In 2017 is 5,30% van de patiënten met de ziekte van Parkinson in Treant Zorggroep, locatie Bethesda gewond geraakt door een val. Het gaat om patiënten die langer dan 10 jaar Parkinson hebben.
Bron: Transparantiekalender 2017

Aantal patiënten

168 Treant Zorggroep, locatie Bethesda
In 2017 zijn er in Treant Zorggroep, locatie Bethesda 168 patiënten behandeld met (een verdenking op) de ziekte van Parkinson.
Bron: Transparantiekalender 2017

Samenwerking

De Treant zorggroep organiseert op alle drie ziekenhuislocaties (Scheper in Emmen, Bethesda in Hoogeveen en Refaja in Stadskanaal) speciale Parkinsonspreekuren. Voorlichting en begeleiding zijn hierbij belangrijk. Dit gebeurt onder andere door gespecialiseerde verpleegkundigen, revalidatieartsen en fysiotherapeuten.

Contactinformatie

Locaties

  • Hoogeveen
    Dr. G.H. Amshoffweg 1
    7909 AA Hoogeveen
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen