Treant Zorggroep

Hoogeveen, Stadskanaal, Emmen

Bekijk locaties en contactinformatie

Binnen Treant Zorggroep bundelen we de krachten van 3 ziekenhuislocaties en 20 centra voor verpleeg- en ouderenzorg. Bij ons kunnen de 300.000 inwoners van de regio Hoogeveen-Emmen-Stadskanaal terecht voor de best mogelijke zorg. Onze 250 medisch specialisten en 6.500 medewerkers zetten zich daar volledig voor in.

Het ziekenhuis van Treant Zorggroep levert medisch specialistische zorg op 3 locaties: Scheper (Emmen), Bethesda (Hoogeveen) en Refaja (Stadskanaal). Bij Treant Zorggroep kunnen ouderen en chronisch zieken terecht voor wonen, welzijn, zorg, revalidatie en behandeling. In één van onze centra of bij u thuis.

Kwaliteit / Behandelresultaten

Treant Zorggroep

Longkanker

Operatie bij longkanker

Vaak wordt tijdens de operatie een deel van de long verwijderd, maar soms is het ook nodig om de hele long te verwijderen. Dit zijn ingrijpende operaties. Daarom kijkt de arts goed of het herstel na de operatie loopt zoals verwacht en er geen complicaties optreden.

Een operatie bij longkanker is risicovol. Over het algemeen verloopt de operatie beter als het ziekenhuis er veel ervaring mee heeft. Daarom is vastgesteld hoeveel operaties een ziekenhuis jaarlijks minimaal moet doen.

Complicaties na de operatie

7,80% Treant Zorggroep
12,71% Landelijk gemiddelde
In 2020 is bij 7,80% van de geopereerde patiënten in Treant Zorggroep sprake van ernstige problemen na de operatie.
Bron: Transparantiekalender 2020

Overleden patiënten

0,00% Treant Zorggroep
1,92% Landelijk gemiddelde
In 2020 is in Treant Zorggroep 0,00% van de patiënten overleden binnen 30 dagen na de operatie.
Bron: Transparantiekalender 2020

Aantal operaties

35 Treant Zorggroep
20 Norm
In 2020 voerde Treant Zorggroep 35 operaties uit bij longkanker. Het ziekenhuis heeft de operatie vaak genoeg gedaan om goede longkankerzorg te kunnen bieden.
Bron: Transparantiekalender 2020

Samenwerking

Het gedeeltelijk of geheel operatief verwijderen van de long als gevolg van longkanker wordt binnen de Treant Zorggroep op locatie Scheper in Emmen gedaan. Voor de diagnose en nabehandeling van longkanker kunt u op alle drie ziekenhuislocaties (Scheper in Emmen, Bethesda in Hoogeveen, Refaja in Stadskanaal) terecht waarbij de patiënt de keuze heeft voor een locatie.

De longartsen werken nauw samen met het UMCG in Groningen. Daardoor bent u altijd verzekerd van de nieuwste behandelinzichten.

Contactinformatie

Locaties

 • Locatie Bethesda Hoofdlocatie
  Dr. G.H. Amshoffweg 1
  7909 AA Hoogeveen
 • Locatie Refaja
  Boerhaavestraat 1
  9501 HE Stadskanaal
 • Locatie Scheper
  Boermarkeweg 60
  7824 AA Emmen
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen