Treant Zorggroep

Hoogeveen, Stadskanaal, Emmen

Bekijk locaties en contactinformatie

Binnen Treant Zorggroep bundelen we de krachten van 3 ziekenhuislocaties en 20 centra voor verpleeg- en ouderenzorg. Bij ons kunnen de 300.000 inwoners van de regio Hoogeveen-Emmen-Stadskanaal terecht voor de best mogelijke zorg. Onze 250 medisch specialisten en 6.500 medewerkers zetten zich daar volledig voor in.

Het ziekenhuis van Treant Zorggroep levert medisch specialistische zorg op 3 locaties: Scheper (Emmen), Bethesda (Hoogeveen) en Refaja (Stadskanaal). Bij Treant Zorggroep kunnen ouderen en chronisch zieken terecht voor wonen, welzijn, zorg, revalidatie en behandeling. In één van onze centra of bij u thuis.

Kwaliteit / Behandelresultaten

Treant Zorggroep

Knieslijtage

Nieuwe knie

Jaarlijks krijgen duizenden mensen een nieuwe knie. Om de kwaliteit te meten houdt het ziekenhuis een aantal cijfers bij. Als eerste houden ze bij hoe vaak er een ernstige infectie aan de wond optreedt na de knieoperatie, hoe vaak een tweede operatie nodig is. Ook wordt na een half jaar het resultaat van de operatie gemeten, en wordt bijgehouden hoe vaak artsen in het ziekenhuis de operatie uitvoeren.

Infecties

1,32% Treant Zorggroep
0,49% Landelijk gemiddelde
In 2020 kreeg 1,32% van de patiënten in Treant Zorggroep binnen 90 dagen een infectie na het plaatsen van een knieprothese.
Bron: Transparantiekalender 2020

Positief effect operatie

19,96% Treant Zorggroep
18,21% Landelijk gemiddelde
In 2020 is de gemiddelde verbeterscore die patiënten geven na een knieprothese 19,96%. Dit is een half jaar na de operatie gemeten.
Bron: Transparantiekalender 2020

Aantal operaties

297 Treant Zorggroep
In 2020 voerde Treant Zorggroep 297 operaties uit voor een nieuwe knie.
Bron: Transparantiekalender 2020

Vervangen knieprothese

1,23% Treant Zorggroep
1,43% Landelijk gemiddelde
In 2020 is bij 1,23% van de patiënten in Treant Zorggroep binnen drie jaar de knieprothese vervangen.
Bron: Transparantiekalender 2020

Samenwerking

De Treant zorggroep voert operaties ten gevolge van knieslijtage uit op de ziekenhuislocaties Bethesda in Hoogeveen en Refaja in Stadskanaal.

Voor diagnose en de nabehandeling van de operatie kunt u terecht op alle drie ziekenhuislocaties (Scheper in Emmen, Bethesda in Hoogeveen, Refaja in Stadskanaal) waarbij de patiënt de keuze heeft voor een locatie.

Contactinformatie

Locaties

 • Locatie Bethesda Hoofdlocatie
  Dr. G.H. Amshoffweg 1
  7909 AA Hoogeveen
 • Locatie Refaja
  Boerhaavestraat 1
  9501 HE Stadskanaal
 • Locatie Scheper
  Boermarkeweg 60
  7824 AA Emmen
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen