Treant Zorggroep

Hoogeveen, Stadskanaal, Emmen

Bekijk locaties en contactinformatie

Binnen Treant Zorggroep bundelen we de krachten van 3 ziekenhuislocaties en 20 centra voor verpleeg- en ouderenzorg. Bij ons kunnen de 300.000 inwoners van de regio Hoogeveen-Emmen-Stadskanaal terecht voor de best mogelijke zorg. Onze 250 medisch specialisten en 6.500 medewerkers zetten zich daar volledig voor in.

Het ziekenhuis van Treant Zorggroep levert medisch specialistische zorg op 3 locaties: Scheper (Emmen), Bethesda (Hoogeveen) en Refaja (Stadskanaal). Bij Treant Zorggroep kunnen ouderen en chronisch zieken terecht voor wonen, welzijn, zorg, revalidatie en behandeling. In één van onze centra of bij u thuis.

Kwaliteit / Behandelresultaten

Treant Zorggroep

Heupslijtage

Nieuwe heup

Jaarlijks krijgen duizenden mensen een nieuwe heup. Om de kwaliteit te meten houdt het ziekenhuis een aantal cijfers bij. Als eerste houden ze bij hoe vaak er een ernstige infectie aan de wond optreedt na de heupoperatie, en hoe vaak een tweede operatie nodig is. Ook wordt gemeten wat het resultaat is van de operatie na een jaar tijd, en hoe vaak artsen in het ziekenhuis de operatie uitvoeren.

Infecties

0,60% Treant Zorggroep
0,89% Landelijk gemiddelde
In 2019 kreeg 0,60% van de patiënten in Treant Zorggroep een infectie binnen 90 dagen na het plaatsen van een heupprothese.
Bron: Transparantiekalender 2019

Tweede operatie nodig

2,42% Treant Zorggroep
1,09% Landelijk gemiddelde
In 2019 werd 2,42% van de patiënten in Treant Zorggroep binnen een jaar opnieuw geopereerd aan dezelfde heup na het plaatsen van een heupprothese.
Bron: Transparantiekalender 2019

Positief effect operatie

32,67% Treant Zorggroep
In 2019 is de gemiddelde verbeterscore die patiënten geven na een heupprothese 32,67%. Dit is een jaar na de operatie gemeten.
Bron: Transparantiekalender 2019

Aantal operaties

718 Treant Zorggroep
50 Norm
In 2019 voerde Treant Zorggroep 718 heupvervangingen uit. Het ziekenhuis heeft de operatie vaak genoeg gedaan om goede zorg te kunnen bieden.
Bron: Transparantiekalender 2019

Samenwerking

De Treant zorggroep voert operaties ten gevolge van heupslijtage uit op de ziekenhuislocaties Bethesda in Hoogeveen en Refaja in Stadskanaal.

Voor diagnose en de nabehandeling van de operatie kunt u terecht op alle drie ziekenhuislocaties (Scheper in Emmen, Bethesda in Hoogeveen, Refaja in Stadskanaal) waarbij de patiënt de keuze heeft voor een locatie.

Contactinformatie

Locaties

 • Locatie Bethesda Hoofdlocatie
  Dr. G.H. Amshoffweg 1
  7909 AA Hoogeveen
 • Locatie Refaja
  Boerhaavestraat 1
  9501 HE Stadskanaal
 • Locatie Scheper
  Boermarkeweg 60
  7824 AA Emmen
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen