Treant

Introductie door Treant

Treant verleent met zo’n 6.000 collega’s kwalitatief hoogstaande ziekenhuis- en ouderenzorg vanuit twintig locaties in de regio Drenthe en Zuidoost-Groningen. Treant is er in alle fasen van het leven: van de zorg voor een ongeboren kind tot de zorg in de laatste jaren. Treant onderzoekt, behandelt, geneest, verpleegt, verzorgt en begeleidt. Samen met onze patiënten en cliënten gaan we voor een vitaal en betekenisvol leven. Met noordelijke nuchterheid, passie voor het vak en de drijfveer om steeds beter te worden.

Het ziekenhuis van Treant levert medisch specialistische zorg op 3 locaties: Scheper (Emmen), Bethesda (Hoogeveen) en Refaja (Stadskanaal). Bij Treant kunnen ouderen en chronisch zieken terecht voor wonen, welzijn, zorg, revalidatie en behandeling. In één van onze centra of bij u thuis.


Kwaliteitscijfers

Treant

Darmkanker

Operatie bij darmkanker

Vaak is een operatie de eerste stap bij de behandeling van darmkanker. Het is belangrijk dat er na de operatie geen kankerweefsel achterblijft. Soms is het niet mogelijk om het kankerweefsel helemaal weg te halen. De operatie kan er dan wel voor zorgen dat je minder klachten hebt.

Net als bij andere operaties, kun je na een darmkankeroperatie last krijgen van een complicatie. Complicaties zijn bijvoorbeeld een nabloeding of wondinfectie.

Een operatie bij darmkanker is risicovol. Over het algemeen verloopt de operatie beter als het ziekenhuis er veel ervaring mee heeft.

Niet-schone snijvlakken na de operatie

7,70% Treant
5,37% Landelijk gemiddelde
In 2021 is bij 7,70% van de patiënten met endeldarmkanker in Treant onvoldoende kankerweefsel verwijderd.
Bron: Transparantiekalender 2021

Complicaties na de operatie bij endeldarmkanker

31,40% Treant
19,97% Landelijk gemiddelde
In 2021 is bij 31,40% van de patiënten met endeldarmkanker in Treant een ernstige complicatie opgetreden na de operatie.
Bron: Transparantiekalender 2021

Complicaties na de operatie bij dikkedarmkanker

9,10% Treant
12,12% Landelijk gemiddelde
In 2021 is bij 9,10% van de patiënten met dikkedarmkanker in Treant een ernstige complicatie opgetreden na de operatie.
Bron: Transparantiekalender 2021

Aantal operaties endeldarmkanker

33 Treant
In 2021 voerde het Treant 33 operaties uit bij kwaadaardige endeldarmkanker.
Bron: Transparantiekalender 2021

Aantal operaties dikkedarmkanker

89 Treant
In 2021 voerde het Treant 89 operaties uit bij kwaadaardige darmkanker.
Bron: Transparantiekalender 2021

Toelichting

De Treant Zorggroep heeft één van de grootste praktijken van Noord Nederland voor de diagnose en behandeling van darm- en endeldarmkanker. De behandeling van deze ziektes doen we in nauwe samenwerking met het UMCG in Groningen.

U kunt op alle ziekenhuislocaties terecht voor darmkankerzorg. Op alle drie ziekenhuislocaties is het mogelijk om een diagnose te stellen. De operaties voor dikke darmkanker en endeldarmkanker vinden plaats op ziekenhuislocatie Scheper.

Als u wordt geopereerd neemt u deel aan het sneller herstelprogramma na darmoperatie volgens het ERAS-protocol (ERAS: Enhanced Recovery After Surgery = sneller herstel na Chirurgie). Voor de nabehandeling van alle operaties kunt u terecht op alle drie ziekenhuislocaties (Scheper in Emmen, Bethesda in Hoogeveen, Refaja in Stadskanaal) waarbij de patiënt de keuze heeft voor een locatie.

Locaties en contactinformatie

Locaties

 • Ziekenhuislocatie Scheper van Treant in Emmen Hoofdlocatie
  Boermarkeweg 60
  7824 AA Emmen
 • Ziekenhuislocatie Bethesda van Treant in Hoogeveen
  Dr. G.H. Amshoffweg 1
  7909 AA Hoogeveen
 • Ziekenhuislocatie Refaja van Treant in Stadskanaal
  Boerhaavestraat 1
  9501 HE Stadskanaal
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen