Treant Zorggroep

Hoogeveen, Stadskanaal, Emmen

Bekijk locaties en contactinformatie

Binnen Treant Zorggroep bundelen we de krachten van 3 ziekenhuislocaties en 20 centra voor verpleeg- en ouderenzorg. Bij ons kunnen de 300.000 inwoners van de regio Hoogeveen-Emmen-Stadskanaal terecht voor de best mogelijke zorg. Onze 250 medisch specialisten en 6.500 medewerkers zetten zich daar volledig voor in.

Het ziekenhuis van Treant Zorggroep levert medisch specialistische zorg op 3 locaties: Scheper (Emmen), Bethesda (Hoogeveen) en Refaja (Stadskanaal). Bij Treant Zorggroep kunnen ouderen en chronisch zieken terecht voor wonen, welzijn, zorg, revalidatie en behandeling. In één van onze centra of bij u thuis.

Kwaliteit / Behandelresultaten

Treant Zorggroep

Darmkanker

Operatie bij darmkanker

Vaak is een operatie de eerste stap bij de behandeling van darmkanker. Het is belangrijk dat er na de operatie geen kankerweefsel achterblijft. Soms is het niet mogelijk om het kankerweefsel helemaal weg te halen. De operatie kan er dan wel voor zorgen dat je minder klachten hebt.

Net als bij andere operaties, kun je na een darmkankeroperatie last krijgen van een complicatie. Complicaties zijn bijvoorbeeld een nabloeding of wondinfectie.

Een operatie bij darmkanker is risicovol. Over het algemeen verloopt de operatie beter als het ziekenhuis er veel ervaring mee heeft.

Niet-schone snijvlakken na de operatie

16,10% Treant Zorggroep
5,13% Landelijk gemiddelde
In 2020 is bij 16,10% van de patiënten met endeldarmkanker in Treant Zorggroep onvoldoende kankerweefsel verwijderd.
Bron: Transparantiekalender 2020

Complicaties na de operatie bij endeldarmkanker

20,70% Treant Zorggroep
20,31% Landelijk gemiddelde
In 2020 is bij 20,70% van de patiënten met endeldarmkanker in Treant Zorggroep een ernstige complicatie opgetreden na de operatie.
Bron: Transparantiekalender 2020

Complicaties na de operatie bij dikkedarmkanker

9,60% Treant Zorggroep
12,10% Landelijk gemiddelde
In 2020 is bij 9,60% van de patiënten met dikkedarmkanker in Treant Zorggroep een ernstige complicatie opgetreden na de operatie.
Bron: Transparantiekalender 2020

Aantal operaties endeldarmkanker

17 Treant Zorggroep
In 2020 voerde het Treant Zorggroep 17 operaties uit bij kwaadaardige endeldarmkanker.
Bron: Transparantiekalender 2020

Aantal operaties dikkedarmkanker

72 Treant Zorggroep
In 2020 voerde het Treant Zorggroep 72 operaties uit bij kwaadaardige darmkanker.
Bron: Transparantiekalender 2020

Samenwerking

De Treant Zorggroep heeft één van de grootste praktijken van Noord Nederland voor de diagnose en behandeling van darm- en endeldarmkanker. De behandeling van deze ziektes doen we in nauwe samenwerking met het UMCG in Groningen.

U kunt op alle ziekenhuislocaties terecht voor darmkankerzorg. Op alle drie ziekenhuislocaties is het mogelijk om een diagnose te stellen. De operaties voor dikke darmkanker en endeldarmkanker vinden plaats op ziekenhuislocatie Scheper.

Als u wordt geopereerd neemt u deel aan het sneller herstelprogramma na darmoperatie volgens het ERAS-protocol (ERAS: Enhanced Recovery After Surgery = sneller herstel na Chirurgie). Voor de nabehandeling van alle operaties kunt u terecht op alle drie ziekenhuislocaties (Scheper in Emmen, Bethesda in Hoogeveen, Refaja in Stadskanaal) waarbij de patiënt de keuze heeft voor een locatie.

Contactinformatie

Locaties

 • Locatie Bethesda Hoofdlocatie
  Dr. G.H. Amshoffweg 1
  7909 AA Hoogeveen
 • Locatie Refaja
  Boerhaavestraat 1
  9501 HE Stadskanaal
 • Locatie Scheper
  Boermarkeweg 60
  7824 AA Emmen
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen