Streekziekenhuis Koningin Beatrix

Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk is samen met het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem onderdeel van Santiz. Santizlocatie SKB is een modern algemeen ziekenhuis met 24 specialismen, 214 bedden en bijna 1100 medewerkers. Het SKB heeft een buitenpolikliniek in Eibergen. Het huidige SKB is het ziekenhuis voor het Oostelijk deel van de Achterhoek. In het verzorgingsgebied van het SKB wonen om en nabij 150.000 mensen.

Missie
De missie van Santiz-ziekenhuizen Streekziekenhuis Koningin Beatrix en het Slingeland Ziekenhuis is “Samen voor een vitale Achterhoek, nu en in de toekomst.”

Visie
Samen voor een vitale Achterhoek geeft uitdrukking aan de ambitie van beide ziekenhuizen en staat voor een groep professionals in de zorg, die zich iedere dag samen inzetten voor positieve gezondheid en zorg met menselijke maat. Het Streekziekenhuis Koningin Beatrix en het Slingeland Ziekenhuis zetten zich in voor behoud van hoge kwaliteit van zorg, goede bereikbaarheid en betaalbare ziekenhuiszorg in de Achterhoek: de beste zorg dichtbij. Zowel het Streekziekenhuis Koningin Beatrix als het Slingeland Ziekenhuis bieden een volwaardig aanbod aan zorg. Belangrijke uitgangspunten hierbij zijn inspelen op ontwikkelingen in de omgeving: verandering van de zorgvraag in de Achterhoek, nieuwe inzichten binnen de gezondheidszorg maar ook gebruik maken van de mogelijkheden die nieuwe innovatieve technologieën bieden. Daarnaast is het begrip samen een belangrijk uitgangspunt; samenwerking tussen beide ziekenhuizen, met andere zorgverleners maar ook met patiënten en hun sociale netwerk.

Kwaliteit / Behandelresultaten

Streekziekenhuis Koningin Beatrix

Heupslijtage

Nieuwe heup

Jaarlijks krijgen duizenden mensen een nieuwe heup. Om de kwaliteit te meten houdt het ziekenhuis een aantal cijfers bij. Als eerste houden ze bij hoe vaak er een ernstige infectie aan de wond optreedt na de heupoperatie, en hoe vaak een tweede operatie nodig is. Ook wordt gemeten wat het resultaat is van de operatie na een jaar tijd, en hoe vaak artsen in het ziekenhuis de operatie uitvoeren.

Infecties

0,68% Streekziekenhuis Koningin Beatrix
0,96% Landelijk gemiddelde
In 2017 kreeg 0,68% van de patiënten in Streekziekenhuis Koningin Beatrix een infectie binnen 90 dagen na het plaatsen van een heupprothese.
Bron: Transparantiekalender 2017

Tweede operatie nodig

2,27% Streekziekenhuis Koningin Beatrix
1,97% Landelijk gemiddelde
In 2017 werd 2,27% van de patiënten in Streekziekenhuis Koningin Beatrix binnen een jaar opnieuw geopereerd aan dezelfde heup na het plaatsen van een heupprothese.
Bron: Transparantiekalender 2017

Positief effect operatie

35,98% Streekziekenhuis Koningin Beatrix
27,47% Landelijk gemiddelde
In 2017 is de gemiddelde verbeterscore die patiënten geven na een heupprothese 35,98%. Dit is een jaar na de operatie gemeten.
Bron: Transparantiekalender 2017

Aantal operaties

251 Streekziekenhuis Koningin Beatrix
50 Norm
In 2017 voerde Streekziekenhuis Koningin Beatrix 251 heupvervangingen uit. Het ziekenhuis heeft de operatie vaak genoeg gedaan om goede zorg te kunnen bieden.
Bron: Transparantiekalender 2017

Contactinformatie

Locaties

  • Winterswijk
    Beatrixpark 1
    7101 BN Winterswijk
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen