Streekziekenhuis Koningin Beatrix

Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk is samen met het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem onderdeel van Santiz. Santizlocatie SKB is een modern algemeen ziekenhuis met 24 specialismen, 214 bedden en bijna 1100 medewerkers. Het SKB heeft een buitenpolikliniek in Eibergen. Het huidige SKB is het ziekenhuis voor het Oostelijk deel van de Achterhoek. In het verzorgingsgebied van het SKB wonen om en nabij 150.000 mensen.

Missie
De missie van Santiz-ziekenhuizen Streekziekenhuis Koningin Beatrix en het Slingeland Ziekenhuis is “Samen voor een vitale Achterhoek, nu en in de toekomst.”

Visie
Samen voor een vitale Achterhoek geeft uitdrukking aan de ambitie van beide ziekenhuizen en staat voor een groep professionals in de zorg, die zich iedere dag samen inzetten voor positieve gezondheid en zorg met menselijke maat. Het Streekziekenhuis Koningin Beatrix en het Slingeland Ziekenhuis zetten zich in voor behoud van hoge kwaliteit van zorg, goede bereikbaarheid en betaalbare ziekenhuiszorg in de Achterhoek: de beste zorg dichtbij. Zowel het Streekziekenhuis Koningin Beatrix als het Slingeland Ziekenhuis bieden een volwaardig aanbod aan zorg. Belangrijke uitgangspunten hierbij zijn inspelen op ontwikkelingen in de omgeving: verandering van de zorgvraag in de Achterhoek, nieuwe inzichten binnen de gezondheidszorg maar ook gebruik maken van de mogelijkheden die nieuwe innovatieve technologieën bieden. Daarnaast is het begrip samen een belangrijk uitgangspunt; samenwerking tussen beide ziekenhuizen, met andere zorgverleners maar ook met patiënten en hun sociale netwerk.

Kwaliteit / Behandelresultaten

Streekziekenhuis Koningin Beatrix

Darmkanker

Operatie bij darmkanker

Vaak is een operatie de eerste stap bij de behandeling van darmkanker. Het is belangrijk dat er na de operatie geen kankerweefsel achterblijft. Soms is het niet mogelijk om het kankerweefsel helemaal weg te halen. De operatie kan er dan wel voor zorgen dat je minder klachten hebt.

Net als bij andere operaties, kun je na een darmkankeroperatie last krijgen van een complicatie. Complicaties zijn bijvoorbeeld een nabloeding of wondinfectie.

Een operatie bij darmkanker is risicovol. Over het algemeen verloopt de operatie beter als het ziekenhuis er veel ervaring mee heeft.

Niet-schone snijvlakken na de operatie

6,30% Streekziekenhuis Koningin Beatrix
2,98% Landelijk gemiddelde
In 2019 is bij 6,30% van de patiënten met endeldarmkanker in Streekziekenhuis Koningin Beatrix onvoldoende kankerweefsel verwijderd.
Bron: Transparantiekalender 2019

Complicaties na de operatie bij endeldarmkanker

10,00% Streekziekenhuis Koningin Beatrix
19,38% Landelijk gemiddelde
In 2019 is bij 10,00% van de patiënten met endeldarmkanker in Streekziekenhuis Koningin Beatrix een ernstige complicatie opgetreden na de operatie.
Bron: Transparantiekalender 2019

Complicaties na de operatie bij dikkedarmkanker

13,80% Streekziekenhuis Koningin Beatrix
14,04% Landelijk gemiddelde
In 2019 is bij 13,80% van de patiënten met dikkedarmkanker in Streekziekenhuis Koningin Beatrix een ernstige complicatie opgetreden na de operatie.
Bron: Transparantiekalender 2019

Aantal operaties endeldarmkanker

20 Streekziekenhuis Koningin Beatrix
In 2019 voerde het Streekziekenhuis Koningin Beatrix 20 operaties uit bij kwaadaardige endeldarmkanker.
Bron: Transparantiekalender 2019

Aantal operaties dikkedarmkanker

44 Streekziekenhuis Koningin Beatrix
In 2019 voerde het Streekziekenhuis Koningin Beatrix 44 operaties uit bij kwaadaardige darmkanker.
Bron: Transparantiekalender (Zorginstituut Nederland)

Contactinformatie

Locaties

  • Winterswijk
    Beatrixpark 1
    7101 BN Winterswijk
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen