St. Anna Ziekenhuis

Het St. Anna Ziekenhuis, gevestigd in Geldrop en Eindhoven, staat midden in de samenleving en biedt hoogwaardige zorg, dichtbij en in een omgeving die een gevoel van ‘thuis’ oproept. Onze passie is het bevorderen van de gezondheid en kwaliteit van leven van ieder mens, in iedere levensfase. Anna wil een partner zijn, een goede buur. Iemand die altijd klaar staat. We zoeken op persoonlijke wijze en samen met onze patiënten naar de beste oplossing. Ook als die niet meteen voor de hand ligt.

Kwaliteit / Behandelresultaten

St. Anna Ziekenhuis

Blaaskanker

Verwijderen van de blaas bij blaaskanker

Het ziekenhuis houdt bij hoe vaak een blaasverwijdering bij blaaskanker wordt gedaan. De beroepsvereniging van artsen stelt vast hoeveel operaties een ziekenhuis jaarlijks minimaal moet doen. Als het ziekenhuis deze operatie structureel te weinig doet, dan zal het ziekenhuis deze operatie niet langer uitvoeren. De Inspectie voor Gezondheidszorg en Jeugd houdt hier toezicht op.

Samenwerking

In ongeveer 90% van de gevallen ontstaat de tumor in het slijmvlies van de blaas, het vlies dat aan de binnenkant van uw blaas. In dit geval kan de uroloog van het St. Anna Ziekenhuis de tumor via een operatie door de plasbuis verwijderen (TURB, Trans Urethrale Resectie van de Blaas) verwijderen. Het verwijderde weefsel wordt opgestuurd voor onderzoek. De uitslag van dit onderzoek bepaalt de verdere behandeling. De uroloog bespreekt de verschillende mogelijkheden met u. Om te voorkomen dat de blaastumor terugkomt, krijgt u mogelijk na de operatie een blaasspoeling met medicijnen. Ook blijft u de komende jaren onder controle bij de uroloog.

In sommige gevallen is een volledige blaasverwijderdering (cystectomie) de behandeling die het beste bij uw situatie past. Voor operatieve ingrepen werken wij samen met andere gespecialiseerde ziekenhuizen.

Wilt u meer informatie over de behandeling bij blaaskanker in het St. Anna Ziekenhuis? Kijk dan op https://www.st-anna.nl/ziektebeelden/blaaspoliepen/.  

Contactinformatie

Locaties

  • St. Anna Ziekenhuis
    Bogardeind 2
    5664 EH Geldrop
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen