Spijkenisse Medisch Centrum

Hoogvliet, Rozenburg, Spijkenisse

Bekijk locaties en contactinformatie

Omringd door goede zorg
Het Spijkenisse Medisch Centrum is een nieuw medisch centrum met een omvangrijk zorgaanbod voor bewoners in de regio Voorne-Putten, Rozenburg, Hoogvliet en Hoeksche Waard. Een vakkundig team van specialisten staat klaar om u te helpen met gezondheidsklachten. Of het nu gaat om zorg aan kinderen of volwassenen, kwetsbare ouderen of chronisch zieken: voor planbare zorg kunt u bij ons terecht. En is uw zorgbehoefte toch acuut? Dan kunt u via uw huisarts zeven dagen per week van 7.00-21.00 uur op onze spoedpost terecht. Voor zeer complexe zorg werken we samen met Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis en Maasstad Ziekenhuis. Zo bent u bij elk gezondheidsprobleem omringd door goede zorg.

Kwaliteit / Behandelresultaten

Spijkenisse Medisch Centrum

Parkinson

Behandeling bij ziekte van Parkinson

Patiënten met de ziekte van Parkinson hebben een groter risico op vallen. Vallen is niet alleen vervelend, het kan ook zorgen voor extra complicaties bijvoorbeeld door een verwonding. Ziekenhuizen houden bij hoeveel patiënten zijn gevallen, zodat ze maatregelen kunnen nemen om dit aantal te verlagen. Bijvoorbeeld door de omgeving veiliger te maken, rekening te houden met valrisico bij het voorschrijven van medicijnen en fysiotherapie. Daarnaast registreren artsen hoeveel patiënten zij hebben met (een verdenking op) Parkinson.

Valongelukken beginstadium Parkinson

0,00% Spijkenisse Medisch Centrum
2,10% Landelijk gemiddelde
In 2017 is 0,00% van de patiënten met de ziekte van Parkinson in Spijkenisse Medisch Centrum gewond geraakt door een val. Het gaat om patiënten die korter dan 5 jaar Parkinson hebben.
Bron: Transparantiekalender 2017

Valongelukken

0,00% Spijkenisse Medisch Centrum
4,27% Landelijk gemiddelde
In 2017 is 0,00% van de patiënten met de ziekte van Parkinson in Spijkenisse Medisch Centrum gewond geraakt door een val. Het gaat om patiënten die tussen de 5 en 10 jaar Parkinson hebben.
Bron: Transparantiekalender 2017

Valongelukken bij langdurige Parkinson

0,00% Spijkenisse Medisch Centrum
5,85% Landelijk gemiddelde
In 2017 is 0,00% van de patiënten met de ziekte van Parkinson in Spijkenisse Medisch Centrum gewond geraakt door een val. Het gaat om patiënten die langer dan 10 jaar Parkinson hebben.
Bron: Transparantiekalender 2017

Aantal patiënten

56 Spijkenisse Medisch Centrum
In 2017 zijn er in Spijkenisse Medisch Centrum 56 patiënten behandeld met (een verdenking op) de ziekte van Parkinson.
Bron: Transparantiekalender 2017

Contactinformatie

Locaties

 • Hoogvliet
  Oude Wal 24 L
  3193 EN Hoogvliet
 • Rozenburg
  Blankenburg 6
  3181 BC Rozenburg
 • Spijkenisse Hoofdlocatie
  Ruwaard Van Puttenweg 500
  3201 GZ Spijkenisse
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen