Spijkenisse Medisch Centrum

Hoogvliet, Rozenburg, Spijkenisse

Bekijk locaties en contactinformatie

Omringd door goede zorg
Het Spijkenisse Medisch Centrum is een nieuw medisch centrum met een omvangrijk zorgaanbod voor bewoners in de regio Voorne-Putten, Rozenburg, Hoogvliet en Hoeksche Waard. Een vakkundig team van specialisten staat klaar om u te helpen met gezondheidsklachten. Of het nu gaat om zorg aan kinderen of volwassenen, kwetsbare ouderen of chronisch zieken: voor planbare zorg kunt u bij ons terecht. En is uw zorgbehoefte toch acuut? Dan kunt u via uw huisarts zeven dagen per week van 7.00-21.00 uur op onze spoedpost terecht. Voor zeer complexe zorg werken we samen met Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis en Maasstad Ziekenhuis. Zo bent u bij elk gezondheidsprobleem omringd door goede zorg.

Kwaliteit / Behandelresultaten

Spijkenisse Medisch Centrum

Medicijncontrole

Medicijncontrole bij ouderen en kinderen

Ziekenhuizen moeten het medicijngebruik bij alle patiënten controleren. Dat doen ze op het moment dat je wordt opgenomen in het ziekenhuis, dus als je binnenkomt. En als je wordt ontslagen, dus als je weer naar huis mag. Ziekenhuizen letten extra op het medicijngebruik bij jonge patiënten onder de 18 jaar en bij oudere patiënten vanaf 70 jaar. Bij deze patiënten hebben fouten in de medicatie ernstigere gevolgen. Bijvoorbeeld doordat het gewicht van kinderen verandert, of doordat ouderen meer medicijnen gebruiken. Het ziekenhuis moet daarom bijhouden of de medicijnen bij ouderen en kinderen zijn gecontroleerd, bij opname en ontslag.

Medicijncontrole bij ouderen

90,2% Spijkenisse Medisch Centrum
93,8% Landelijk gemiddelde
Spijkenisse Medisch Centrum controleert in 2019 bij 90,2% van de patiënten van 70 jaar en ouder het medicijngebruik bij de opname.
Bron: Inspectie voor de Gezondheidszorg

Medicijncontrole bij ouderen (ontslag)

61,3% Spijkenisse Medisch Centrum
81,9% Landelijk gemiddelde
Spijkenisse Medisch Centrum controleert in 2019 bij 61,3% van de patiënten van 70 jaar en ouder die uit het ziekenhuis zijn ontslagen het medicijngebruik.
Bron: Inspectie voor de Gezondheidszorg

Medicijncontrole bij kinderen

Deze gegevens zijn niet beschikbaar.

Medicijncontrole bij kinderen (ontslag)

Deze gegevens zijn niet beschikbaar.

Contactinformatie

Locaties

 • Hoogvliet
  Oude Wal 24 L
  3193 EN Hoogvliet
 • Rozenburg
  Blankenburg 6
  3181 BC Rozenburg
 • Spijkenisse Hoofdlocatie
  Ruwaard Van Puttenweg 500
  3201 GZ Spijkenisse
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen