Spijkenisse Medisch Centrum

Spijkenisse Medisch Centrum

Bekijk locaties en contactinformatie

Introductie door Spijkenisse Medisch Centrum

Omringd door goede zorg
Het Spijkenisse Medisch Centrum is een medisch centrum met een omvangrijk zorgaanbod voor bewoners in de regio Voorne-Putten, Rozenburg, Hoogvliet en Hoeksche Waard. Een vakkundig team van specialisten staat klaar om u te helpen met gezondheidsklachten. Of het nu gaat om zorg aan kinderen of volwassenen, kwetsbare ouderen of chronisch zieken: voor planbare zorg kunt u bij ons terecht. En is uw zorgbehoefte toch acuut? Dan kunt u via uw huisarts zeven dagen per week van 7.00-21.00 uur op onze spoedpost terecht. Voor zeer complexe zorg werken we samen met Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis en Maasstad Ziekenhuis. Zo bent u bij elk gezondheidsprobleem omringd door goede zorg.

37.806 Eerste polibezoeken
8.640 Opnames

Kwaliteitscijfers

Spijkenisse Medisch Centrum

Heupslijtage

Nieuwe heup

Jaarlijks krijgen duizenden mensen een nieuwe heup. Om de kwaliteit te meten houdt het ziekenhuis een aantal cijfers bij. Als eerste houden ze bij hoe vaak er een ernstige infectie aan de wond optreedt na de heupoperatie, en hoe vaak een tweede operatie nodig is. Ook wordt gemeten wat het resultaat is van de operatie na een jaar tijd, en hoe vaak artsen in het ziekenhuis de operatie uitvoeren.

Infecties

0,53% Spijkenisse Medisch Centrum
0,74% Landelijk gemiddelde
In 2021 kreeg 0,53% van de patiënten in Spijkenisse Medisch Centrum een infectie binnen 90 dagen na het plaatsen van een heupprothese.
Bron: Transparantiekalender 2021

Tweede operatie nodig

0,00% Spijkenisse Medisch Centrum
1,07% Landelijk gemiddelde
In 2021 werd 0,00% van de patiënten in Spijkenisse Medisch Centrum binnen een jaar opnieuw geopereerd aan dezelfde heup na het plaatsen van een heupprothese.
Bron: Transparantiekalender 2021

Positief effect operatie

0,35 Spijkenisse Medisch Centrum
In 2021 hebben patiënten een gemiddelde verbeterscore van 0,35 na een heupprothese in Spijkenisse Medisch Centrum. De verbeterscore wordt 12 maanden na de operatie gemeten, met een vragenlijst over bijvoorbeeld mobiliteit, pijn en dagelijkse activiteiten.
Bron: Transparantiekalender 2021

Aantal operaties

170 Spijkenisse Medisch Centrum
In 2021 voerde Spijkenisse Medisch Centrum 170 heupvervangingen uit.
Bron: Transparantiekalender 2021

Locaties en contactinformatie

Locaties

  • Spijkenisse Hoofdlocatie
    Ruwaard Van Puttenweg 500
    3201 GZ Spijkenisse
  • Rozenburg
    Blankenburg 6
    3181 BC Rozenburg
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen