SJG Weert

Zorg voor en met de patiënt, dat is SJG Weert. Als kleinschalig streekziekenhuis bieden wij u basiszorg van hoog niveau. Een nauwe samenwerking met andere partners in de regio zorgt ervoor dat u de behandeling krijgt die het best bij u past. Persoonlijk contact, een gemoedelijke sfeer en gastvrijheid kenmerken onze manier van werken. Wij staan voor vernieuwende zorg die steeds weer wordt afgestemd op uw wensen en behoeften. De patiënt staat steeds op de eerste plaats.

Kwaliteit / Behandelresultaten

SJG Weert

Parkinson

Behandeling bij ziekte van Parkinson

Patiënten met de ziekte van Parkinson hebben een groter risico op vallen. Vallen is niet alleen vervelend, het kan ook zorgen voor extra complicaties bijvoorbeeld door een verwonding. Ziekenhuizen houden bij hoeveel patiënten zijn gevallen, zodat ze maatregelen kunnen nemen om dit aantal te verlagen. Bijvoorbeeld door de omgeving veiliger te maken, rekening te houden met valrisico bij het voorschrijven van medicijnen en fysiotherapie. Daarnaast registreren artsen hoeveel patiënten zij hebben met (een verdenking op) Parkinson.

Valongelukken beginstadium Parkinson

Toelichting van het ziekenhuis:

In 2017 is 4,1% van de patiënten met de ziekte van Parkinson in SJG Weert gewond geraakt door een val. Het gaat om patiënten die korter dan 5 jaar Parkinson hebben.

Valongelukken

Toelichting van het ziekenhuis:

In 2017 is 6,1% van de patiënten met de ziekte van Parkinson in SJG Weert gewond geraakt door een val. Het gaat om patiënten die tussen de 5 en 10 jaar Parkinson hebben.

Valongelukken bij langdurige Parkinson

Toelichting van het ziekenhuis:

In 2017 is 6,7% van de patiënten met de ziekte van Parkinson in SJG Weert gewond geraakt door een val. Het gaat om patiënten die langer dan 10 jaar Parkinson hebben.

Aantal patiënten

Toelichting van het ziekenhuis:

In 2017 zijn er in SJG Weert 180 patiënten behandeld met (een verdenking op) de ziekte van Parkinson.

Contactinformatie

Locaties

  • Weert
    Vogelsbleek 5
    6001 BE Weert
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen