SJG Weert

Zorg voor en met de patiënt, dat is SJG Weert. Als kleinschalig streekziekenhuis bieden wij u basiszorg van hoog niveau. Een nauwe samenwerking met andere partners in de regio zorgt ervoor dat u de behandeling krijgt die het best bij u past. Persoonlijk contact, een gemoedelijke sfeer en gastvrijheid kenmerken onze manier van werken. Wij staan voor vernieuwende zorg die steeds weer wordt afgestemd op uw wensen en behoeften. De patiënt staat steeds op de eerste plaats.

Kwaliteit / Behandelresultaten

SJG Weert

Knieslijtage

Nieuwe knie

Jaarlijks krijgen duizenden mensen een nieuwe knie. Om de kwaliteit te meten houdt het ziekenhuis een aantal cijfers bij. Als eerste houden ze bij hoe vaak er een ernstige infectie aan de wond optreedt na de knieoperatie, hoe vaak een tweede operatie nodig is. Ook wordt na een half jaar het resultaat van de operatie gemeten, en wordt bijgehouden hoe vaak artsen in het ziekenhuis de operatie uitvoeren.

Infecties

0,66% SJG Weert
1,73% Landelijk gemiddelde
In 2019 kreeg 0,66% van de patiënten in SJG Weert binnen 90 dagen een infectie na het plaatsen van een knieprothese.
Bron: Transparantiekalender 2019

Tweede operatie nodig

1,06% SJG Weert
0,35% Landelijk gemiddelde
In 2019 werd 1,06% van de patiënten in SJG Weert binnen een jaar opnieuw geopereerd aan dezelfde knie na het plaatsen van een knieprothese.
Bron: Transparantiekalender 2019

Positief effect operatie

23,38% SJG Weert
In 2019 is de gemiddelde verbeterscore die patiënten geven na een knieprothese 23,38%. Dit is een half jaar na de operatie gemeten.
Bron: Transparantiekalender 2019

Aantal operaties

201 SJG Weert
50 Norm
In 2019 voerde SJG Weert 201 operaties uit voor een nieuwe knie. Het ziekenhuis heeft de operatie vaak genoeg gedaan om goede zorg te kunnen bieden.
Bron: Transparantiekalender 2019

Contactinformatie

Locaties

  • Weert
    Vogelsbleek 5
    6001 BE Weert
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen