Rode Kruis Ziekenhuis

Kwaliteit / Behandelresultaten

Rode Kruis Ziekenhuis

Pijncontrole

Pijncontrole na een operatie

Om te weten welke maatregelen ziekenhuizen moeten nemen tegen de pijn, moet deze pijn gescoord worden na de operatie. Patiënten geven zelf een cijfer aan de pijn die ze hebben (pijnscore). Als ze geen pijn hebben, geven ze een 0. Extreme pijn is een 10.

Ziekenhuizen proberen te voorkomen dat patiënten ernstige pijn hebben na een operatie (een score hoger dan 7). Dit lukt niet altijd, bijvoorbeeld door de ernst van de ingreep of doordat patiënten geen pijnstillende medicijnen willen of daar niet tegen kunnen.

Het regelmatig vastleggen van de pijnscore is een belangrijk onderdeel voor goede pijnbestrijding. Zo wordt voorkomen dat patiënten met pijn hier niet goed voor worden geholpen.

De cijfers komen uit de Basisset Medisch Specialistische Zorg van de Inspectie voor Gezondheidszorg en Jeugd.

Pijnscore vastleggen

99,9% Rode Kruis Ziekenhuis
89,3% Landelijk gemiddelde
In Rode Kruis Ziekenhuis is bij 99,9% van de patiënten in 2020 na operatie iedere dag in het ziekenhuis de pijnscore vastgelegd.
Toelichting van het ziekenhuis:

In het Rode Kruis Ziekenhuis behoren pijnmetingen bij de dagelijkse verpleegkundige controles. Wij vinden het belangrijk om pijn zoveel mogelijk te bestrijden, omdat patiënten met minder pijn zich beter voelen en ook beter herstellen.

Bron: IGJ basisset 2020

Contactinformatie

Locaties

  • Rode Kruis Ziekenhuis
    Vondellaan 13
    1942 LE Beverwijk
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen