Radboudumc

Introductie door het Radboudumc

Het Radboudumc is een universitair medisch centrum voor patiëntenzorg, wetenschappelijk onderzoek en onderwijs en opleidingen, in Nijmegen. Onze missie luidt: to have a significant impact on healthcare. We willen voorop lopen in het vormgeven van de gezondheidszorg van de toekomst. Dat doen we persoonsgericht en innovatief. En in nauwe samenwerking met ons netwerk. Elke patiënt krijgt zo altijd de beste zorg, nu en in de toekomst. Want daar doen we het voor.

Kwaliteitscijfers

Radboudumc

Knieslijtage

Nieuwe knie

Jaarlijks krijgen duizenden mensen een nieuwe knie. Om de kwaliteit te meten houdt het ziekenhuis een aantal cijfers bij. Als eerste houden ze bij hoe vaak er een ernstige infectie aan de wond optreedt na de knieoperatie, hoe vaak een tweede operatie nodig is. Ook wordt na een half jaar het resultaat van de operatie gemeten, en wordt bijgehouden hoe vaak artsen in het ziekenhuis de operatie uitvoeren.

Infecties

4,35% Radboudumc
0,81% Landelijk gemiddelde
In 2021 kreeg 4,35% van de patiënten in het Radboudumc binnen 90 dagen een infectie na het plaatsen van een knieprothese.
Bron: Transparantiekalender 2021

Positief effect operatie

0,00 Radboudumc
In 2021 hebben patiënten een gemiddelde verbeterscore van 0,00 na een knieprothese in het Radboudumc. De verbeterscore wordt een half jaar na de operatie gemeten, met een vragenlijst over bijvoorbeeld mobiliteit, pijn en dagelijkse activiteiten.
Bron: Transparantiekalender 2021

Aantal operaties

58 Radboudumc
In 2021 voerde het Radboudumc 58 operaties uit voor een nieuwe knie.
Bron: Transparantiekalender 2021

Vervangen knieprothese

0,00% Radboudumc
1,28% Landelijk gemiddelde
In 2021 is bij 0,00% van de patiënten in het Radboudumc binnen drie jaar de knieprothese vervangen.
Bron: Transparantiekalender 2021

Locaties en contactinformatie

Locaties

  • Nijmegen
    Geert Grooteplein Zuid 10
    6525 GA Nijmegen
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen