Noordwest Ziekenhuisgroep, locatie Den Helder

Noordwest Ziekenhuisgroep
Noordwest Ziekenhuisgroep is een ziekenhuisorganisatie met locaties in Alkmaar, Den Helder, Heerhugowaard, Limmen, Schagen en Texel. Voor meerdere behandelingen behoren we voor zowel kwaliteit als kwantiteit tot de top van Nederland. In de grotere regio Noord-Holland Noord lopen we voorop als het gaat om het introduceren van nieuwe onderzoeksmethodes, technieken en behandelmethoden. De schaal van ons ziekenhuis maakt het mogelijk dat we veel wetenschappelijk onderzoek doen.

Locatie den Helder
Locatie Den Helder biedt kwalitatief hoogwaardige basiszorg, inclusief acute zorg en geboorte zorg. Voor de meeste aandoeningen kunnen patiënten op locatie den Helder uitstekend terecht. De grootte van het ziekenhuis maakt dat patiënten en huisartsen het ziekenhuis ervaren als vertrouwd en dichtbij. Ook in de toekomst zal locatie Den Helder een voorbeeldlocatie blijven met een op de specifieke behoefte van de bewoners de Kop van Noord-Holland ingerichte zorg.

Kwaliteit van zorg
Onze ambitie is om een toonaangevende ziekenhuisgroep te zijn waar het draait om een hoge medische standaard en een menselijke maat. Kwaliteit zien we als een vanzelfsprekendheid, maar het kan altijd beter. Als topklinisch ziekenhuis streven we continu naar verbetering op het gebied van zorg- en dienstverlening, klantgerichtheid en veiligheid. Dit alles voor onze patiënten, verwijzers, verzekeraars en elkaar.

Onze focus op kwaliteit van zorg komt onder andere tot uitdrukking in onze behaalde NIAZ-accreditatie. Sinds 2007 is locatie Alkmaar NIAZ geaccrediteerd, en sinds 2011 geldt dat ook voor locatie Den Helder. Sinds 2016 is Noordwest Ziekenhuisgroep als geheel geaccrediteerd volgens het internationale accreditatieprogramma NIAZ-Qmentum.

Kwaliteit / Behandelresultaten

Noordwest Ziekenhuisgroep, locatie Den Helder

Heupslijtage

Nieuwe heup

Jaarlijks krijgen duizenden mensen een nieuwe heup. Om de kwaliteit te meten houdt het ziekenhuis een aantal cijfers bij. Als eerste houden ze bij hoe vaak er een ernstige infectie aan de wond optreedt na de heupoperatie, en hoe vaak een tweede operatie nodig is. Ook wordt gemeten wat het resultaat is van de operatie na een jaar tijd, en hoe vaak artsen in het ziekenhuis de operatie uitvoeren.

Infecties

0,46% Noordwest Ziekenhuisgroep, locatie Den Helder
0,78% Landelijk gemiddelde
In 2018 kreeg 0,46% van de patiënten in Noordwest Ziekenhuisgroep, locatie Den Helder een infectie binnen 90 dagen na het plaatsen van een heupprothese.
Toelichting van het ziekenhuis:

Het infectiecijfer is een totaal voor locatie Den Helder over de periode 1 januari 2018 t/m 1 oktober 2018, conform de uitvraag van het Zorginstituut Nederland.

Bron: Transparantiekalender 2018

Tweede operatie nodig

3,34% Noordwest Ziekenhuisgroep, locatie Den Helder
2,03% Landelijk gemiddelde
In 2018 werd 3,34% van de patiënten in Noordwest Ziekenhuisgroep, locatie Den Helder binnen een jaar opnieuw geopereerd aan dezelfde heup na het plaatsen van een heupprothese.
Bron: Transparantiekalender 2018

Positief effect operatie

37,71% Noordwest Ziekenhuisgroep, locatie Den Helder
32,77% Landelijk gemiddelde
In 2018 is de gemiddelde verbeterscore die patiënten geven na een heupprothese 37,71%. Dit is een jaar na de operatie gemeten.
Bron: Transparantiekalender 2018

Aantal operaties

858 Noordwest Ziekenhuisgroep, locatie Den Helder
50 Norm
In 2018 voerde Noordwest Ziekenhuisgroep, locatie Den Helder 858 heupvervangingen uit. Het ziekenhuis heeft de operatie vaak genoeg gedaan om goede zorg te kunnen bieden.
Bron: Transparantiekalender 2018

Contactinformatie

Locaties

  • Den Helder
    Huisduinerweg 3
    1782 GZ Den Helder
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen