Noordwest Ziekenhuisgroep, locatie Den Helder

Noordwest Ziekenhuisgroep
Noordwest Ziekenhuisgroep is een ziekenhuisorganisatie met locaties in Alkmaar, Den Helder, Heerhugowaard, Limmen, Schagen en Texel. Voor meerdere behandelingen behoren we voor zowel kwaliteit als kwantiteit tot de top van Nederland. In de grotere regio Noord-Holland Noord lopen we voorop als het gaat om het introduceren van nieuwe onderzoeksmethodes, technieken en behandelmethoden. De schaal van ons ziekenhuis maakt het mogelijk dat we veel wetenschappelijk onderzoek doen.

Locatie den Helder
Locatie Den Helder biedt kwalitatief hoogwaardige basiszorg, inclusief acute zorg en geboorte zorg. Voor de meeste aandoeningen kunnen patiënten op locatie den Helder uitstekend terecht. De grootte van het ziekenhuis maakt dat patiënten en huisartsen het ziekenhuis ervaren als vertrouwd en dichtbij. Ook in de toekomst zal locatie Den Helder een voorbeeldlocatie blijven met een op de specifieke behoefte van de bewoners de Kop van Noord-Holland ingerichte zorg.

Kwaliteit van zorg
Onze ambitie is om een toonaangevende ziekenhuisgroep te zijn waar het draait om een hoge medische standaard en een menselijke maat. Kwaliteit zien we als een vanzelfsprekendheid, maar het kan altijd beter. Als topklinisch ziekenhuis streven we continu naar verbetering op het gebied van zorg- en dienstverlening, klantgerichtheid en veiligheid. Dit alles voor onze patiënten, verwijzers, verzekeraars en elkaar.

Onze focus op kwaliteit van zorg komt onder andere tot uitdrukking in onze behaalde NIAZ-accreditatie. Sinds 2007 is locatie Alkmaar NIAZ geaccrediteerd, en sinds 2011 geldt dat ook voor locatie Den Helder. Sinds 2016 is Noordwest Ziekenhuisgroep als geheel geaccrediteerd volgens het internationale accreditatieprogramma NIAZ-Qmentum.

Kwaliteit / Behandelresultaten

Noordwest Ziekenhuisgroep, locatie Den Helder

Darmkanker

Operatie bij darmkanker

Vaak is een operatie de eerste stap bij de behandeling van darmkanker. Het is belangrijk dat er na de operatie geen kankerweefsel achterblijft. Soms is het niet mogelijk om het kankerweefsel helemaal weg te halen. De operatie kan er dan wel voor zorgen dat je minder klachten hebt.

Net als bij andere operaties, kun je na een darmkankeroperatie last krijgen van een complicatie. Complicaties zijn bijvoorbeeld een nabloeding of wondinfectie.

Een operatie bij darmkanker is risicovol. Over het algemeen verloopt de operatie beter als het ziekenhuis er veel ervaring mee heeft.

Niet-schone snijvlakken na de operatie

0,00% Noordwest Ziekenhuisgroep, locatie Den Helder
3,20% Landelijk gemiddelde
In 2018 is bij 0,00% van de patiënten met endeldarmkanker in Noordwest Ziekenhuisgroep, locatie Den Helder onvoldoende kankerweefsel verwijderd.
Bron: Transparantiekalender 2018

Complicaties na de operatie bij endeldarmkanker

19,60% Noordwest Ziekenhuisgroep, locatie Den Helder
20,50% Landelijk gemiddelde
In 2018 is bij 19,60% van de patiënten met endeldarmkanker in Noordwest Ziekenhuisgroep, locatie Den Helder een ernstige complicatie opgetreden na de operatie.
Bron: Transparantiekalender 2018

Complicaties na de operatie bij dikkedarmkanker

17,20% Noordwest Ziekenhuisgroep, locatie Den Helder
14,66% Landelijk gemiddelde
In 2018 is bij 17,20% van de patiënten met dikkedarmkanker in Noordwest Ziekenhuisgroep, locatie Den Helder een ernstige complicatie opgetreden na de operatie.
Bron: Transparantiekalender 2018

Aantal operaties endeldarmkanker

96 Noordwest Ziekenhuisgroep, locatie Den Helder
In 2018 voerde het Noordwest Ziekenhuisgroep, locatie Den Helder 96 operaties uit bij kwaadaardige endeldarmkanker.
Bron: Transparantiekalender 2018

Aantal operaties dikkedarmkanker

172 Noordwest Ziekenhuisgroep, locatie Den Helder
In 2018 voerde het Noordwest Ziekenhuisgroep, locatie Den Helder 172 operaties uit bij kwaadaardige darmkanker.
Bron: Transparantiekalender (Zorginstituut Nederland)

Contactinformatie

Locaties

  • Den Helder
    Huisduinerweg 3
    1782 GZ Den Helder
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen