Noordwest Ziekenhuisgroep, locatie Alkmaar

Noordwest Ziekenhuisgroep
Noordwest Ziekenhuisgroep is een ziekenhuisorganisatie met locaties in Alkmaar, Den Helder, Heerhugowaard, Limmen, Schagen en Texel. Voor meerdere behandelingen behoren we voor zowel kwaliteit als kwantiteit tot de top van Nederland. In de grotere regio Noord-Holland Noord lopen we voorop als het gaat om het introduceren van nieuwe onderzoeksmethodes, technieken en behandelmethoden. De schaal van ons ziekenhuis maakt het mogelijk dat we veel wetenschappelijk onderzoek doen.

Topklinische zorg
Noordwest is er trots op een topklinisch ziekenhuis te zijn. Dit betekent dat er meer dan de gebruikelijke medisch-specialistische zorg wordt geleverd. Patiënten komen naar Noordwest voor onder andere dotterbehandelingen, de behandeling van hoofd-halskanker, radiotherapie, IVF, traumatologie en voor neurochirurgische ingrepen. Om hen de best mogelijke zorg te kunnen blijven bieden, investeert Noordwest voortdurend in de nieuwste apparatuur. Zo beschikt de nucleaire geneeskunde over cyclotron waarmee materiaal kan worden gemaakt voor nucleair onderzoek. Hiermee kunnen complexe diagnoses worden gesteld en kunnen bijbehorende behandelingen worden uitgevoerd. Er zijn in Nederland 28 ziekenhuizen aangesloten bij de  Vereniging Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ). Het zorgaanbod ligt tussen dat van de universitaire medische centra en dat van de andere algemene ziekenhuizen.

Kwaliteit van zorg
Onze ambitie is om een toonaangevende ziekenhuisgroep te zijn waar het draait om een hoge medische standaard en een menselijke maat. Kwaliteit zien we als een vanzelfsprekendheid, maar het kan altijd beter. Als topklinisch ziekenhuis streven we continu naar verbetering op het gebied van zorg- en dienstverlening, klantgerichtheid en veiligheid. Dit alles voor onze patiënten, verwijzers, verzekeraars en elkaar.

Onze focus op kwaliteit van zorg komt onder andere tot uitdrukking in onze behaalde NIAZ-accreditatie. Sinds 2007 is locatie Alkmaar NIAZ geaccrediteerd, en sinds 2011 geldt dat ook voor locatie Den Helder. Sinds 2016 is Noordwest Ziekenhuisgroep als geheel geaccrediteerd volgens het internationale accreditatieprogramma NIAZ-Qmentum.

Kwaliteit / Behandelresultaten

Noordwest Ziekenhuisgroep, locatie Alkmaar

Wachttijden

Wachttijden voor polikliniek en behandeling

Wil je weten hoe snel je terecht kunt in het ziekenhuis? Ieder ziekenhuis houdt op zijn website bij wat de actuele wachttijden zijn per specialisme. Dit overzicht wordt iedere maand bijgewerkt. Er zijn verschillende wachttijden: hoe snel kun je terecht op de polikliniek voor een eerste afspraak en wat is de wachttijd voor een behandeling (bijvoorbeeld een operatie). Ziekenhuizen hebben afgesproken dat je binnen vier weken voor een eerste afspraak op de polikliniek terecht moet kunnen. De wachttijd om met een behandeling te beginnen, is maximaal zeven weken. Heb je spoedeisende hulp nodig? Dan kun je direct in het ziekenhuis terecht.

Gemiddelde wachttijd polikliniek 2017

1 - 2 weken: 54% 3 - 4 weken: 18% 4+ weken: 27%
 • 1 - 2 weken: 54%
 • 3 - 4 weken: 18%
 • 4 weken: 27%
Toelichting van het ziekenhuis:

De wachttijden worden weergegeven in hele weken en worden aan het begin van elke maand geactualiseerd op onze website. We proberen de toegangstijd voor de polikliniek en de wachtlijst voor een behandeling of operatie zo kort mogelijk te houden.

Bron: MediQuest

Gemiddelde wachttijd behandeling 2017

1 - 3 weken: 21% 4 - 7 weken: 33% 7+ weken: 45%
 • 1 - 2 weken: 21%
 • 3 - 7 weken: 33%
 • 7 weken: 45%
Toelichting van het ziekenhuis:

De wachttijden worden weergegeven in hele weken en worden aan het begin van elke maand geactualiseerd op onze website. We proberen de toegangstijd voor de polikliniek en de wachtlijst voor een behandeling of operatie zo kort mogelijk te houden.

Bron: MediQuest

Actuele wachttijden

De actuele wachttijden zijn te vinden op de website van Noordwest Ziekenhuisgroep, locatie Alkmaar.

Bekijk actuele wachttijden

Contactinformatie

Locaties

 • Alkmaar
  Wilhelminalaan 12
  1815 JD Alkmaar
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen