Noordwest Ziekenhuisgroep, locatie Alkmaar

Noordwest Ziekenhuisgroep
Noordwest Ziekenhuisgroep is een ziekenhuisorganisatie met locaties in Alkmaar, Den Helder, Heerhugowaard, Limmen, Schagen en Texel. Voor meerdere behandelingen behoren we voor zowel kwaliteit als kwantiteit tot de top van Nederland. In de grotere regio Noord-Holland Noord lopen we voorop als het gaat om het introduceren van nieuwe onderzoeksmethodes, technieken en behandelmethoden. De schaal van ons ziekenhuis maakt het mogelijk dat we veel wetenschappelijk onderzoek doen.

Topklinische zorg
Noordwest is er trots op een topklinisch ziekenhuis te zijn. Dit betekent dat er meer dan de gebruikelijke medisch-specialistische zorg wordt geleverd. Patiënten komen naar Noordwest voor onder andere dotterbehandelingen, de behandeling van hoofd-halskanker, radiotherapie, IVF, traumatologie en voor neurochirurgische ingrepen. Om hen de best mogelijke zorg te kunnen blijven bieden, investeert Noordwest voortdurend in de nieuwste apparatuur. Zo beschikt de nucleaire geneeskunde over cyclotron waarmee materiaal kan worden gemaakt voor nucleair onderzoek. Hiermee kunnen complexe diagnoses worden gesteld en kunnen bijbehorende behandelingen worden uitgevoerd. Er zijn in Nederland 28 ziekenhuizen aangesloten bij de  Vereniging Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ). Het zorgaanbod ligt tussen dat van de universitaire medische centra en dat van de andere algemene ziekenhuizen.

Kwaliteit van zorg
Onze ambitie is om een toonaangevende ziekenhuisgroep te zijn waar het draait om een hoge medische standaard en een menselijke maat. Kwaliteit zien we als een vanzelfsprekendheid, maar het kan altijd beter. Als topklinisch ziekenhuis streven we continu naar verbetering op het gebied van zorg- en dienstverlening, klantgerichtheid en veiligheid. Dit alles voor onze patiënten, verwijzers, verzekeraars en elkaar.

Onze focus op kwaliteit van zorg komt onder andere tot uitdrukking in onze behaalde NIAZ-accreditatie. Sinds 2007 is locatie Alkmaar NIAZ geaccrediteerd, en sinds 2011 geldt dat ook voor locatie Den Helder. Sinds 2016 is Noordwest Ziekenhuisgroep als geheel geaccrediteerd volgens het internationale accreditatieprogramma NIAZ-Qmentum.

Kwaliteit / Behandelresultaten

Noordwest Ziekenhuisgroep, locatie Alkmaar

Halsslagadervernauwing

Operatie aan een vernauwde halsslagader

Bij een operatie aan de halsslagader haalt de arts de vernauwing in de halsslagader weg. Dit gebeurt met een operatie in de hals. Het is ook mogelijk om de vernauwing in de halsslagader op te rekken en er een buisje (stent) in te plaatsen.

Om de kwaliteit te meten van de behandeling houdt het ziekenhuis bij hoe vaak er complicaties zijn na de operatie, en hoeveel patiënten zijn overleden binnen 30 dagen. Ook is van belang of je snel kunt worden behandeld na een beroerte, en of de artsen in het ziekenhuis de operatie vaak genoeg uitvoeren.

Complicaties na de operatie

0,90% Noordwest Ziekenhuisgroep, locatie Alkmaar
3,34% Landelijk gemiddelde
In 2018 is bij 0,90% van de geopereerde patiënten in Noordwest Ziekenhuisgroep, locatie Alkmaar sprake van beroerte na de ingreep.
Bron: Transparantiekalender 2018

Opnieuw opereren

5,90% Noordwest Ziekenhuisgroep, locatie Alkmaar
4,03% Landelijk gemiddelde
In 2018 heeft 5,90% van de geopereerde patiënten binnen 30 dagen opnieuw een operatie gehad vanwege een complicatie.
Bron: Transparantiekalender 2018

Overleden patiënten

0,80% Noordwest Ziekenhuisgroep, locatie Alkmaar
1,06% Landelijk gemiddelde
In 2018 is in Noordwest Ziekenhuisgroep, locatie Alkmaar 0,80% van de patiënten overleden binnen 30 dagen na de operatie.
Bron: Transparantiekalender 2018

Snelle behandeling

90,10% Noordwest Ziekenhuisgroep, locatie Alkmaar
84,10% Landelijk gemiddelde
In 2018 is 90,10% van de patiënten met een beroerte (zonder lichamelijke of geestelijke schade) geopereerd in het Noordwest Ziekenhuisgroep, locatie Alkmaar binnen 2 weken na de eerste afspraak met de neuroloog.
Bron: Transparantiekalender 2018

Aantal operaties

72 Noordwest Ziekenhuisgroep, locatie Alkmaar
20 Norm
In 2018 voerde het Noordwest Ziekenhuisgroep, locatie Alkmaar 72 ingrepen aan een vernauwde halsslagader uit. Het ziekenhuis heeft de operatie vaak genoeg gedaan om goede zorg te kunnen bieden.
Bron: Transparantiekalender 2018

Contactinformatie

Locaties

  • Alkmaar
    Wilhelminalaan 12
    1815 JD Alkmaar
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen