Nij Smellinghe

Ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten kenmerkt zich door haar gastvrijheid en kleinschaligheid. Toch zijn we groot genoeg om alles in huis te hebben. Onze 1300 medewerkers staan dag en nacht voor u klaar. Daarbij staat persoonlijke aandacht voorop. Onze artsen en verpleegkundigen kijken over de grenzen van hun eigen specialisme en werken ook buiten de muren van ons ziekenhuis. Zo krijgt u vertrouwde zorg dichtbij huis.

We zeggen niet voor niets: Met aandacht. Dat voelt beter.

Kwaliteit / Behandelresultaten

Nij Smellinghe

Ouderenzorg

Controle op verwardheid en ondervoeding bij ouderen

Ziekenhuizen besteden extra zorg aan ouderen. Patiënten van 70 jaar en ouder hebben vaak meerdere (chronische) ziekten en lichamelijke beperkingen. Als oudere patiënt heb je daarom tijdens een ziekenhuisopname een grotere kans op complicaties, zoals een plotselinge ernstige verwardheid (delier). Ook eten en drinken ouderen vaak te weinig. Zonder dat ze het door hebben zijn ze ondervoed. Een ondervoede patiënt herstelt slechter, en heeft meer en ernstigere complicaties. Als je als oudere patiënt een complicatie krijgt, dan kan dit betekenen dat je na ontslag uit het ziekenhuis minder goed in staat bent om zelfstandig te leven. Daarom controleren ziekenhuizen patiënten die ouder zijn dan 70 jaar op delier en op ondervoeding.

Controle op plotselinge ernstige verwardheid

89,7% Nij Smellinghe
85,7% Landelijk gemiddelde
In Nij Smellinghe is in 2017 bij 89,7% van de ouderen vastgelegd of zij risico lopen op plotselinge ernstige verwardheid.
Toelichting van het ziekenhuis:

We zijn een ouderenvriendelijk ziekenhuis. Zo zorgt een ervaren vrijwilligersteam voor een gevarieerd activiteitenprogramma voor ouderen.Daarnaast screenen we ouderen bij de Spoedeisende Hulp om hun kwetsbaarheid in kaart te brengen. Tot slot werken we nauw samen met de thuiszorg en krijgt de oudere patiënt bij ons altijd één vast aanspreekpunt.

Bron: Inspectie voor de Gezondheidszorg

Screening op ondervoeding

89,8% Nij Smellinghe
89,2% Landelijk gemiddelde
In Nij Smellinghe is in 2017 bij 89,8% van de ouderen die voor het eerst een bezoek brengen aan de geriatrische poli- of dagkliniek vastgesteld of zij ondervoed zijn of niet.
Bron: Inspectie voor de Gezondheidszorg

Contactinformatie

Locaties

  • Drachten
    Compagnonsplein 1
    9202 NN Drachten
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen