Nij Smellinghe

Introductie door Nij Smellinghe

Gastvrij en kleinschalig, maar groot genoeg om alles in huis te hebben. Dat is de kracht van ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten. Persoonlijke aandacht voor de patiënt staat bij ons voorop. Samen met u zoeken we naar de beste oplossing voor uw klachten en aandoeningen, waarbij uw mening net zo belangrijk is als die van onze artsen en verpleegkundigen. 

Bij Nij Smellinghe werken we volop samen met huisartsen, thuiszorg en andere zorgverleners bij u in de buurt. Zo krijgt u vertrouwde zorg dichtbij huis. Onze circa 1630 medewerkers staan dag en nacht voor u klaar. Daarbij kijken ze verder dan de grenzen van hun eigen specialisme. Door samen te werken ontstaat er nieuwe kennis. Kennis waarmee we u de best mogelijke zorg kunnen geven.

We zeggen niet voor niets: Met aandacht. Dat voelt beter.

Kwaliteitscijfers

Nij Smellinghe

Knieslijtage

Nieuwe knie

Jaarlijks krijgen duizenden mensen een nieuwe knie. Om de kwaliteit te meten houdt het ziekenhuis een aantal cijfers bij. Als eerste houden ze bij hoe vaak er een ernstige infectie aan de wond optreedt na de knieoperatie, hoe vaak een tweede operatie nodig is. Ook wordt na een half jaar het resultaat van de operatie gemeten, en wordt bijgehouden hoe vaak artsen in het ziekenhuis de operatie uitvoeren.

Infecties

0,00% Nij Smellinghe
0,49% Landelijk gemiddelde
In 2020 kreeg 0,00% van de patiënten in Nij Smellinghe binnen 90 dagen een infectie na het plaatsen van een knieprothese.
Toelichting van het ziekenhuis:

Bij Nij Smellinghe hebben we voortdurend aandacht voor het voorkomen van (wond)infecties. Medewerkers van iedere afdeling krijgen extra scholing over het voorkomen van infecties en het verzorgen van wonden. Hier controleren we regelmatig op.

Op de operatieafdeling is extra aandacht voor het voorkomen van infecties. Tijdens de operaties zorgen we dat er niemand binnen kan komen in de operatiekamer. Ook dit draagt bij aan het voorkomen van (wond)infecties.

Bron: Transparantiekalender 2020

Positief effect operatie

0,00% Nij Smellinghe
18,21% Landelijk gemiddelde
In 2020 is de gemiddelde verbeterscore die patiënten geven na een knieprothese 0,00%. Dit is een half jaar na de operatie gemeten.
Bron: Transparantiekalender 2020

Aantal operaties

220 Nij Smellinghe
In 2020 voerde Nij Smellinghe 220 operaties uit voor een nieuwe knie.
Bron: Transparantiekalender 2020

Vervangen knieprothese

1,03% Nij Smellinghe
1,43% Landelijk gemiddelde
In 2020 is bij 1,03% van de patiënten in Nij Smellinghe binnen drie jaar de knieprothese vervangen.
Bron: Transparantiekalender 2020

Toelichting

Zorg voor Bewegen is een speerpunt van Nij Smellinghe. We willen een ziekenhuis zijn voor patiënten uit Noord-Nederland met problemen op het gebied van bewegen. Het is onze ambitie om verder door te groeien naar hét Beweegplein van Noord-Nederland.

Naast behandeling en genezing richten we ons op het voorkomen van problemen en het leren omgaan met uw beperking.

Daarnaast hebben wij uitstekende prothesezorg.

Klik hier voor meer informatie over Zorg voor bewegen.

Locaties en contactinformatie

Locaties

  • Nij Smellinghe
    Compagnonsplein 1
    9202 NN Drachten
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen