Nij Smellinghe

Ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten kenmerkt zich door haar gastvrijheid en kleinschaligheid. Toch zijn we groot genoeg om alles in huis te hebben. Onze 1300 medewerkers staan dag en nacht voor u klaar. Daarbij staat persoonlijke aandacht voorop. Onze artsen en verpleegkundigen kijken over de grenzen van hun eigen specialisme en werken ook buiten de muren van ons ziekenhuis. Zo krijgt u vertrouwde zorg dichtbij huis.

We zeggen niet voor niets: Met aandacht. Dat voelt beter.

Kwaliteit / Behandelresultaten

Nij Smellinghe

Knieslijtage

Nieuwe knie

Jaarlijks krijgen duizenden mensen een nieuwe knie. Om de kwaliteit te meten houdt het ziekenhuis een aantal cijfers bij. Als eerste houden ze bij hoe vaak er een ernstige infectie aan de wond optreedt na de knieoperatie, hoe vaak een tweede operatie nodig is. Ook wordt na een half jaar het resultaat van de operatie gemeten, en wordt bijgehouden hoe vaak artsen in het ziekenhuis de operatie uitvoeren.

Infecties

0,65% Nij Smellinghe
0,57% Landelijk gemiddelde
In 2017 kreeg 0,65% van de patiënten in Nij Smellinghe binnen 90 dagen een infectie na het plaatsen van een knieprothese.
Toelichting van het ziekenhuis:

Bij Nij Smellinghe hebben we voortdurend aandacht voor het voorkomen van (wond)infecties. Medewerkers van iedere afdeling krijgen extra scholing over het voorkomen van infecties en het verzorgen van wonden. Hier controleren we regelmatig op.

Op de operatieafdeling is extra aandacht voor het voorkomen van infecties. Tijdens de operaties zorgen we dat er niemand binnen kan komen in de operatiekamer. Ook dit draagt bij aan het voorkomen van (wond)infecties.

Bron: Transparantiekalender 2017

Tweede operatie nodig

1,83% Nij Smellinghe
1,58% Landelijk gemiddelde
In 2017 werd 1,83% van de patiënten in Nij Smellinghe binnen een jaar opnieuw geopereerd aan dezelfde knie na het plaatsen van een knieprothese.
Bron: Transparantiekalender 2017

Positief effect operatie

Toelichting van het ziekenhuis:

In de loop van 2017 zijn we van start gegaan met de registratie van de knie-PROM, waardoor er nog geen gegevens bekend zijn 6 maanden na de ingreep over verslagjaar 2017

Zorg voor Bewegen is een speerpunt van Nij Smellinghe. We willen een ziekenhuis zijn voor patiënten uit Noord-Nederland met problemen op het gebied van bewegen. Het is onze ambitie om verder door te groeien naar hét Beweegplein van Noord-Nederland.

Naast behandeling en genezing richten we ons op het voorkomen van problemen en het leren omgaan met uw beperking. Daarnaast hebben wij uitstekende prothesezorg.

Klik hier voor meer informatie over Zorg voor bewegen.

Aantal operaties

202 Nij Smellinghe
50 Norm
In 2017 voerde Nij Smellinghe 202 operaties uit voor een nieuwe knie. Het ziekenhuis heeft de operatie vaak genoeg gedaan om goede zorg te kunnen bieden.
Bron: Transparantiekalender 2017

Contactinformatie

Locaties

  • Drachten
    Compagnonsplein 1
    9202 NN Drachten
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen