Máxima MC

Máxima MC is het grootste medisch centrum van de regio Zuidoost-Brabant en gevestigd op twee locaties: hartje Eindhoven en aan de rand van Veldhoven. Door deze twee locaties bieden wij zorg die nóg beter aansluit bij de wensen van de patiënt. U kunt vertrouwen op de kwaliteit, veiligheid en deskundigheid van onze grote ziekenhuisorganisatie. Persoonlijke aandacht staat bij alles wat we doen centraal. Op beide locaties hebben nagenoeg alle specialismen poliklinieken. Daarnaast hebben beide locaties een eigen functie en specialiteit.

Toegevoegde waarden

Bij MMC is de gezondheid van onze patiënten, ieders grootste goed, in goede handen. De zorg van MMC is patiëntgericht, kwalitatief hoogwaardig en veilig. Wetenschap en opleiding zijn essentiële pijlers die onze zorg op een steeds hoger niveau brengen. Dat is onze basis, daar kunnen onze patiënten op vertrouwen. We hechten bijzonder belang aan een aantal toegevoegde waarden waaraan je MMC kunt herkennen.

Kwaliteit / Behandelresultaten

Máxima MC

Obesitas

Maagverkleining of maagband

Het ziekenhuis houdt bij of patiënten binnen vijf jaar voldoende zijn afgevallen. Voldoende is: minimaal 50% van het overgewicht kwijtraken. Overgewicht is het aantal kilo’s dat je moet afvalleen om een gezond gewicht (BMI = 25) te bereiken. Operaties voor gewichtsverlies zijn risicovolle operaties. Daarom houdt het ziekenhuis bij hoe vaak ernstige complicaties optreden binnen dertig dagen na de operatie. Soms is er na de eerste operatie een tweede operatie nodig. Bijvoorbeeld als er blijvende eetproblemen zijn, of als de patiënt toch weer is aangekomen. Bij deze tweede operatie (revisieoperatie) is de kans op complicaties groter. Ook dit wordt gemeten. Tot slot wordt bijgehouden hoe vaak artsen in het ziekenhuis de operatie doen.

Voldoende gewichtsverlies na gastric sleeve

92,30% Máxima MC
87,98% Landelijk gemiddelde
In 2020 is 92,30% van de patiënten binnen twee jaar na de operatie voldoende afgevallen. Voldoende betekent minimaal 20% verlies van totaalgewicht.
Bron: Transparantiekalender 2020

Voldoende gewichtsverlies na gastric bypass

98,60% Máxima MC
96,54% Landelijk gemiddelde
In 2020 is 98,60% van de patiënten binnen twee jaar na de operatie voldoende afgevallen. Voldoende betekent minimaal 20% verlies van totaalgewicht.
Bron: Transparantiekalender 2020

Voldoende gewichtsverlies na andere ingreep

Toelichting van het ziekenhuis:

Deze gegevens zijn niet beschikbaar, omdat in Máxima MC geen andere primaire bariatrische ingrepen worden verricht dan Gastric bypass en Sleeve gastrectomy.

Complicaties na de operatie

1,80% Máxima MC
1,65% Landelijk gemiddelde
In 2020 heeft 1,80% van de patiënten in Máxima MC binnen 30 dagen complicaties gekregen na een operatie voor gewichtsverlies.
Bron: Transparantiekalender 2020

Aantal operaties

164 Máxima MC
200 Norm
In 2020 voerde het Máxima MC 164 operaties uit voor gewichtsverlies. Het ziekenhuis heeft de operaties niet vaak genoeg gedaan.
Toelichting van het ziekenhuis:

Door de coronapandemie moest Máxima MC in 2020 helaas veel niet-spoedeisende operaties uitstellen, waaronder maagverkleinende operaties. In 2021 konden er gelukkig meer van dit soort operaties ingepland worden. In 2021 heeft Máxima MC tot nu toe (november 2021) 281 primaire maagverkleinende operaties uitgevoerd. Hiermee hebben deze operaties in 2021 vaak genoeg plaatsgevonden in Máxima MC.


Bron: Transparantiekalender 2020

Contactinformatie

Locaties

  • Locatie Veldhoven Hoofdlocatie
    De Run 4600
    5504 DB Veldhoven
  • Eindhoven
    Dominee Theodor Fliednerstraat 1
    5631 BM Eindhoven
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen