Máxima Medisch Centrum

Máxima Medisch Centrum is het grootste medisch centrum van de regio Zuidoost-Brabant en gevestigd op twee locaties: hartje Eindhoven en aan de rand van Veldhoven. Door deze twee locaties bieden wij zorg die nóg beter aansluit bij de wensen van de patiënt. U kunt vertrouwen op de kwaliteit, veiligheid en deskundigheid van onze grote ziekenhuisorganisatie. Persoonlijke aandacht staat bij alles wat we doen centraal. Op beide locaties hebben nagenoeg alle specialismen poliklinieken. Daarnaast hebben beide locaties een eigen functie en specialiteit.

Toegevoegde waarden

Bij MMC is de gezondheid van onze patiënten, ieders grootste goed, in goede handen. De zorg van MMC is patiëntgericht, kwalitatief hoogwaardig en veilig. Wetenschap en opleiding zijn essentiële pijlers die onze zorg op een steeds hoger niveau brengen. Dat is onze basis, daar kunnen onze patiënten op vertrouwen. We hechten bijzonder belang aan een aantal toegevoegde waarden waaraan je MMC kunt herkennen.

Kwaliteit / Behandelresultaten

Máxima Medisch Centrum

Darmkanker

Operatie bij darmkanker

Vaak is een operatie de eerste stap bij de behandeling van darmkanker. Het is belangrijk dat er na de operatie geen kankerweefsel achterblijft. Soms is het niet mogelijk om het kankerweefsel helemaal weg te halen. De operatie kan er dan wel voor zorgen dat je minder klachten hebt.

Net als bij andere operaties, kun je na een darmkankeroperatie last krijgen van een complicatie. Complicaties zijn bijvoorbeeld een nabloeding of wondinfectie.

Een operatie bij darmkanker is risicovol. Over het algemeen verloopt de operatie beter als het ziekenhuis er veel ervaring mee heeft.

Niet-schone snijvlakken na de operatie

5,60% Máxima Medisch Centrum
2,98% Landelijk gemiddelde
In 2019 is bij 5,60% van de patiënten met endeldarmkanker in Máxima Medisch Centrum onvoldoende kankerweefsel verwijderd.
Bron: Transparantiekalender 2019

Complicaties na de operatie bij endeldarmkanker

18,60% Máxima Medisch Centrum
19,38% Landelijk gemiddelde
In 2019 is bij 18,60% van de patiënten met endeldarmkanker in Máxima Medisch Centrum een ernstige complicatie opgetreden na de operatie.
Bron: Transparantiekalender 2019

Complicaties na de operatie bij dikkedarmkanker

13,50% Máxima Medisch Centrum
14,04% Landelijk gemiddelde
In 2019 is bij 13,50% van de patiënten met dikkedarmkanker in Máxima Medisch Centrum een ernstige complicatie opgetreden na de operatie.
Bron: Transparantiekalender 2019

Aantal operaties endeldarmkanker

26 Máxima Medisch Centrum
In 2019 voerde het Máxima Medisch Centrum 26 operaties uit bij kwaadaardige endeldarmkanker.
Bron: Transparantiekalender 2019

Aantal operaties dikkedarmkanker

68 Máxima Medisch Centrum
In 2019 voerde het Máxima Medisch Centrum 68 operaties uit bij kwaadaardige darmkanker.
Bron: Transparantiekalender (Zorginstituut Nederland)

Contactinformatie

Locaties

  • Eindhoven Hoofdlocatie
    Dominee Theodor Fliednerstraat 1
    5631 BM Eindhoven
  • Locatie Veldhoven
    De Run 4600
    5504 DB Veldhoven
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen