Martini Ziekenhuis

Introductie door Martini Ziekenhuis

Het Martini Ziekenhuis is een topklinisch opleidingsziekenhuis dat zich onderscheidt met een breed aanbod medisch-specialistische zorg in een gastvrije omgeving. We werken nauw samen met huisartsen en andere zorgverleners in de keten: samen gaan we voor de beste zorg. Onze zorgprocessen zijn efficiënt georganiseerd, met de zorgvraag van de patiënt als uitgangspunt. Als duurzame onderneming zijn we ons bewust van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid en investeren we onder meer in duurzame inzetbaarheid van medewerkers.

Kwaliteitscijfers

Martini Ziekenhuis

Heupslijtage

Nieuwe heup

Jaarlijks krijgen duizenden mensen een nieuwe heup. Om de kwaliteit te meten houdt het ziekenhuis een aantal cijfers bij. Als eerste houden ze bij hoe vaak er een ernstige infectie aan de wond optreedt na de heupoperatie, en hoe vaak een tweede operatie nodig is. Ook wordt gemeten wat het resultaat is van de operatie na een jaar tijd, en hoe vaak artsen in het ziekenhuis de operatie uitvoeren.

Infecties

1,44% Martini Ziekenhuis
0,74% Landelijk gemiddelde
In 2021 kreeg 1,44% van de patiënten in Martini Ziekenhuis een infectie binnen 90 dagen na het plaatsen van een heupprothese.
Bron: Transparantiekalender 2021

Tweede operatie nodig

0,43% Martini Ziekenhuis
1,07% Landelijk gemiddelde
In 2021 werd 0,43% van de patiënten in Martini Ziekenhuis binnen een jaar opnieuw geopereerd aan dezelfde heup na het plaatsen van een heupprothese.
Bron: Transparantiekalender 2021

Positief effect operatie

0,29 Martini Ziekenhuis
In 2021 hebben patiënten een gemiddelde verbeterscore van 0,29 na een heupprothese in Martini Ziekenhuis. De verbeterscore wordt 12 maanden na de operatie gemeten, met een vragenlijst over bijvoorbeeld mobiliteit, pijn en dagelijkse activiteiten.
Bron: Transparantiekalender 2021

Aantal operaties

575 Martini Ziekenhuis
In 2021 voerde Martini Ziekenhuis 575 heupvervangingen uit.
Bron: Transparantiekalender 2021

Locaties en contactinformatie

Locaties

  • Groningen
    Van Swietenplein 1
    9728 NZ Groningen
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen