Martini Ziekenhuis

Het Martini Ziekenhuis is een topklinisch opleidingsziekenhuis dat zich onderscheidt met een breed aanbod medisch-specialistische zorg in een gastvrije omgeving. We werken nauw samen met huisartsen en andere zorgverleners in de keten: samen gaan we voor de beste zorg. Onze zorgprocessen zijn efficiënt georganiseerd, met de zorgvraag van de patiënt als uitgangspunt. Als duurzame onderneming zijn we ons bewust van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid en investeren we onder meer in duurzame inzetbaarheid van medewerkers.

Kwaliteit / Behandelresultaten

Martini Ziekenhuis

Halsslagadervernauwing

Operatie aan een vernauwde halsslagader

Bij een operatie aan de halsslagader haalt de arts de vernauwing in de halsslagader weg. Dit gebeurt met een operatie in de hals. Het is ook mogelijk om de vernauwing in de halsslagader op te rekken en er een buisje (stent) in te plaatsen.

Om de kwaliteit te meten van de behandeling houdt het ziekenhuis bij hoe vaak er complicaties zijn na de operatie, en hoeveel patiënten zijn overleden binnen 30 dagen. Ook is van belang of je snel kunt worden behandeld na een beroerte, en of de artsen in het ziekenhuis de operatie vaak genoeg uitvoeren.

Complicaties na de operatie

0,00% Martini Ziekenhuis
3,12% Landelijk gemiddelde
In 2019 is bij 0,00% van de geopereerde patiënten in Martini Ziekenhuis sprake van beroerte na de ingreep.
Bron: Transparantiekalender 2019

Overleden patiënten

0,00% Martini Ziekenhuis
0,99% Landelijk gemiddelde
In 2019 is in Martini Ziekenhuis 0,00% van de patiënten overleden binnen 30 dagen na de operatie.
Bron: Transparantiekalender 2019

Snelle behandeling

92,00% Martini Ziekenhuis
85,85% Landelijk gemiddelde
In 2019 is 92,00% van de patiënten met een beroerte (zonder lichamelijke of geestelijke schade) geopereerd in het Martini Ziekenhuis binnen 2 weken na de eerste afspraak met de neuroloog.
Bron: Transparantiekalender 2019

Aantal operaties

26 Martini Ziekenhuis
20 Norm
In 2019 voerde het Martini Ziekenhuis 26 ingrepen aan een vernauwde halsslagader uit. Het ziekenhuis heeft de operatie vaak genoeg gedaan om goede zorg te kunnen bieden.
Bron: Transparantiekalender 2019

Contactinformatie

Locaties

  • Groningen
    Van Swietenplein 1
    9728 NZ Groningen
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen