Maasstad Ziekenhuis

Het Maasstad Ziekenhuis is een topklinisch opleidingsziekenhuis - met 600 bedden - in Rotterdam-Zuid. Jaarlijks bezoeken 500.000 patiënten het ziekenhuis. Het ziekenhuis wil de kwaliteit van leven van patiënten verbeteren. En doet dit vakkundig en zorgzaam. Werkend vanuit de waarden: betrouwbaar, deskundig, verbindend, ambitieus en gastgericht.

Het ziekenhuis biedt een breed pakket aan medische zorg, met vrijwel elk basisspecialisme en een aantal topklinische en bijzondere functies voor complexe zorg, waarvoor ook patiënten buiten de regio naar het Maasstad Ziekenhuis komen. Zo is er onder andere een van de drie Nederlandse brandwondencentra gevestigd, beschikt het ziekenhuis over een Level III Intensive Care (hoogste niveau) en een hartcentrum. Verder heeft het een dialysecentrum, een oncologisch centrum, een robot-expertisecentrum (operaties met behulp van de da Vinci robot), een vaatcentrum, een bariatrie-expertisecentrum voor obesitas (voor patiënten met overgewicht), een revalidatiecentrum en een reumatologisch centrum.

Santeon
Het ziekenhuis is lid van Santeon, een samenwerkingsverband van zeven topklinische ziekenhuizen, gericht op kwaliteitsverbetering en innovatie.

Kwaliteit / Behandelresultaten

Maasstad Ziekenhuis

Knieslijtage

Nieuwe knie

Jaarlijks krijgen duizenden mensen een nieuwe knie. Om de kwaliteit te meten houdt het ziekenhuis een aantal cijfers bij. Als eerste houden ze bij hoe vaak er een ernstige infectie aan de wond optreedt na de knieoperatie, hoe vaak een tweede operatie nodig is. Ook wordt na een half jaar het resultaat van de operatie gemeten, en wordt bijgehouden hoe vaak artsen in het ziekenhuis de operatie uitvoeren.

Infecties

0,00% Maasstad Ziekenhuis
0,49% Landelijk gemiddelde
In 2018 kreeg 0,00% van de patiënten in Maasstad Ziekenhuis binnen 90 dagen een infectie na het plaatsen van een knieprothese.
Bron: Transparantiekalender 2018

Tweede operatie nodig

0,31% Maasstad Ziekenhuis
1,39% Landelijk gemiddelde
In 2018 werd 0,31% van de patiënten in Maasstad Ziekenhuis binnen een jaar opnieuw geopereerd aan dezelfde knie na het plaatsen van een knieprothese.
Bron: Transparantiekalender 2018

Positief effect operatie

19,78% Maasstad Ziekenhuis
19,14% Landelijk gemiddelde
In 2018 is de gemiddelde verbeterscore die patiënten geven na een knieprothese 19,78%. Dit is een half jaar na de operatie gemeten.
Bron: Transparantiekalender 2018

Aantal operaties

365 Maasstad Ziekenhuis
50 Norm
In 2018 voerde Maasstad Ziekenhuis 365 operaties uit voor een nieuwe knie. Het ziekenhuis heeft de operatie vaak genoeg gedaan om goede zorg te kunnen bieden.
Bron: Transparantiekalender 2018

Contactinformatie

Locaties

  • Rotterdam
    Maasstadweg 21
    3079 DZ Rotterdam
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen