LangeLand Ziekenhuis

Zoetermeer, Bergschenhoek

Bekijk locaties en contactinformatie

Het LangeLand Ziekenhuis is hét basisziekenhuis voor de regio Zoetermeer, met hoogwaardige, vriendelijke en laagdrempelige zorg in uw vertrouwde omgeving.

Het getoonde rapportcijfer is gebaseerd op een apart imago-onderzoek in 2017 onder zowel patiënten als bezoekers. Uit recent onderzoek (voorjaar 2018) onder alleen patiënten, kreeg onze zorg- en dienstverlening het rapportcijfer 8,1.

Aan de cijfers op deze pagina zult u zien dat we in alle opzichten trots mogen zijn op onze kwaliteit van zorg. Het LangeLand heeft op 30 juni 2014 als eerste ziekenhuis in Nederland het nieuwe NEN-EN 15224:2012 certificaat voor het kwaliteitsmanagementsysteem ontvangen. Daarmee wordt voor wat betreft de ziekenhuisbrede facilitaire en verpleegkundige diensten voor uitvoering van ziekenhuiszorg, voldaan aan de eisen van deze Europese norm. Daarnaast werd het reeds eerder behaalde VMS (Veiligheid Management Systeem) certificaat opnieuw bevestigd. Hiermee bewijst het ziekenhuis een adequate en veilige organisatie te zijn.

We werken er van dag tot dag hard aan om onze zorg nog verder te verbeteren. Uw ervaringen zijn daarbij leidend. Mocht u ons hierover willen informeren, dan is uw reactie van harte welkom via www.langeland.nl, klik dan op "laat uw ervaring of tip achter".

Kwaliteit / Behandelresultaten

LangeLand Ziekenhuis

Knieslijtage

Nieuwe knie

Jaarlijks krijgen duizenden mensen een nieuwe knie. Om de kwaliteit te meten houdt het ziekenhuis een aantal cijfers bij. Als eerste houden ze bij hoe vaak er een ernstige infectie aan de wond optreedt na de knieoperatie, hoe vaak een tweede operatie nodig is. Ook wordt na een half jaar het resultaat van de operatie gemeten, en wordt bijgehouden hoe vaak artsen in het ziekenhuis de operatie uitvoeren.

Infecties

0,00% LangeLand Ziekenhuis
0,49% Landelijk gemiddelde
In 2018 kreeg 0,00% van de patiënten in LangeLand Ziekenhuis binnen 90 dagen een infectie na het plaatsen van een knieprothese.
Bron: Transparantiekalender 2018

Tweede operatie nodig

0,76% LangeLand Ziekenhuis
1,39% Landelijk gemiddelde
In 2018 werd 0,76% van de patiënten in LangeLand Ziekenhuis binnen een jaar opnieuw geopereerd aan dezelfde knie na het plaatsen van een knieprothese.
Bron: Transparantiekalender 2018

Positief effect operatie

22,86% LangeLand Ziekenhuis
19,14% Landelijk gemiddelde
In 2018 is de gemiddelde verbeterscore die patiënten geven na een knieprothese 22,86%. Dit is een half jaar na de operatie gemeten.
Bron: Transparantiekalender 2018

Aantal operaties

122 LangeLand Ziekenhuis
50 Norm
In 2018 voerde LangeLand Ziekenhuis 122 operaties uit voor een nieuwe knie. Het ziekenhuis heeft de operatie vaak genoeg gedaan om goede zorg te kunnen bieden.
Bron: Transparantiekalender 2018

Contactinformatie

Locaties

 • LangeLand Hoofdlocatie
  Toneellaan 1
  2725 NA Zoetermeer
 • Huidkliniek/Plastische chirurgie
  Europaweg 151
  2711 ER Zoetermeer
 • Bergschenhoek (poli)
  Tjeerd Kuipersstraat 17
  2662 GM Bergschenhoek
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen