Jeroen Bosch Ziekenhuis

Boxtel, Den Bosch, Drunen, Rosmalen, Zaltbommel

Bekijk locaties en contactinformatie

Zorg voor jou

In 2025 geven de mensen uit Den Bosch en omstreken hun gezondheidswelzijn het hoogste cijfer in Nederland. Dat is ons gewaagde doel. Om dit doel te bereiken, werken we nauw samen met (zorg)partners in de regio en gebruiken we steeds meer moderne informatie- en zorgtechnologie. Ook leggen we de focus op gezondheid in plaats van ziekte en kijken we vooral naar wat mensen wél kunnen. Uiteraard blijven wij daarbij nog steeds de beste ziekenhuiszorg bieden.

Ons uitgangspunt is
Jou zorg bieden die bij je past, dichtbij en op jouw manier. Samen bepalen we wat je nodig hebt en van wie, zodat jij zo lang mogelijk het leven kan leiden dat jij wilt. Wij zetten daarvoor al onze expertise in. En zoeken de samenwerking, bijvoorbeeld met je familie en vrienden, je huisarts, de gemeente en de thuiszorg.

Grootste werkgever in de regio
Het Jeroen Bosch Ziekenhuis is met 4000 medewerkers en 240 medisch specialisten de grootste werkgever in de regio. Vrijwel alle medische specialisaties zijn vertegenwoordigd. Jaarlijks verzorgen we meer dan 500.000 polikliniekenbezoeken en ruim 60.000 ziekenhuisopnames.

Kwaliteit / Behandelresultaten

Jeroen Bosch Ziekenhuis

Knieslijtage

Nieuwe knie

Jaarlijks krijgen duizenden mensen een nieuwe knie. Om de kwaliteit te meten houdt het ziekenhuis een aantal cijfers bij. Als eerste houden ze bij hoe vaak er een ernstige infectie aan de wond optreedt na de knieoperatie, hoe vaak een tweede operatie nodig is. Ook wordt na een half jaar het resultaat van de operatie gemeten, en wordt bijgehouden hoe vaak artsen in het ziekenhuis de operatie uitvoeren.

Infecties

0,35% Jeroen Bosch Ziekenhuis
0,57% Landelijk gemiddelde
In 2017 kreeg 0,35% van de patiënten in Jeroen Bosch Ziekenhuis binnen 90 dagen een infectie na het plaatsen van een knieprothese.
Toelichting van het ziekenhuis:

Meer informatie over:

Straks... een nieuwe knie

Bron: Transparantiekalender 2017

Tweede operatie nodig

2,27% Jeroen Bosch Ziekenhuis
1,58% Landelijk gemiddelde
In 2017 werd 2,27% van de patiënten in Jeroen Bosch Ziekenhuis binnen een jaar opnieuw geopereerd aan dezelfde knie na het plaatsen van een knieprothese.
Bron: Transparantiekalender 2017

Positief effect operatie

18,29% Jeroen Bosch Ziekenhuis
16,93% Landelijk gemiddelde
In 2017 is de gemiddelde verbeterscore die patiënten geven na een knieprothese 18,29%. Dit is een half jaar na de operatie gemeten.
Bron: Transparantiekalender 2017

Aantal operaties

284 Jeroen Bosch Ziekenhuis
50 Norm
In 2017 voerde Jeroen Bosch Ziekenhuis 284 operaties uit voor een nieuwe knie. Het ziekenhuis heeft de operatie vaak genoeg gedaan om goede zorg te kunnen bieden.
Bron: Transparantiekalender 2017

Contactinformatie

Locaties

 • Boxtel
  Liduinahof 35
  5281 AD Boxtel
 • Den Bosch Hoofdlocatie
  Henri Dunantstraat 1
  5223 GZ Den Bosch
 • Drunen
  Tinie de Munnikstraat 17
  5151 VW Drunen
 • Rosmalen
  De Hoef 90
  5242 CN Rosmalen
 • Zaltbommel
  Kerkstraat 2
  5301 EH Zaltbommel
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen