Isala Diaconessenhuis

Isala Diaconessenhuis is per 1 januari 2016 gefuseerd met Isala in Zwolle.

De fusie past in de strategie van Isala Diaconessenhuis en Isala om in de regio het beste aanbod van basis- en topzorg te leveren. De fusie heeft geleid tot één ziekenhuisorganisatie met vijf locaties in Zwolle, Meppel, Steenwijk, Kampen en Heerde. Het uitgangspunt van de nieuwe organisatie is ‘zorg dichtbij als het kan en verder weg als het moet’. Door de fusie en de spreiding van zorg over vijf locaties verwachten de ziekenhuizen te kunnen blijven staan voor de kwaliteit en bereikbaarheid van de ziekenhuiszorg in de regio’s.

Samenwerking met Revalidatie Friesland
Revalidatieartsen van Revalidatie Friesland zorgen binnen Isala - Diaconessenhuis voor continuiteit en veelzijdige deskundigheid, ook op het gebied van arbeidsre-integratie.

Kwaliteit / Behandelresultaten

Isala Diaconessenhuis

Parkinson

Behandeling bij ziekte van Parkinson

Patiënten met de ziekte van Parkinson hebben een groter risico op vallen. Vallen is niet alleen vervelend, het kan ook zorgen voor extra complicaties bijvoorbeeld door een verwonding. Ziekenhuizen houden bij hoeveel patiënten zijn gevallen, zodat ze maatregelen kunnen nemen om dit aantal te verlagen. Bijvoorbeeld door de omgeving veiliger te maken, rekening te houden met valrisico bij het voorschrijven van medicijnen en fysiotherapie. Daarnaast registreren artsen hoeveel patiënten zij hebben met (een verdenking op) Parkinson.

Valongelukken beginstadium Parkinson

2,60% Isala Diaconessenhuis
2,10% Landelijk gemiddelde
In 2017 is 2,60% van de patiënten met de ziekte van Parkinson in Isala Diaconessenhuis gewond geraakt door een val. Het gaat om patiënten die korter dan 5 jaar Parkinson hebben.
Bron: Transparantiekalender 2017

Valongelukken

0,00% Isala Diaconessenhuis
4,27% Landelijk gemiddelde
In 2017 is 0,00% van de patiënten met de ziekte van Parkinson in Isala Diaconessenhuis gewond geraakt door een val. Het gaat om patiënten die tussen de 5 en 10 jaar Parkinson hebben.
Bron: Transparantiekalender 2017

Valongelukken bij langdurige Parkinson

4,30% Isala Diaconessenhuis
5,85% Landelijk gemiddelde
In 2017 is 4,30% van de patiënten met de ziekte van Parkinson in Isala Diaconessenhuis gewond geraakt door een val. Het gaat om patiënten die langer dan 10 jaar Parkinson hebben.
Bron: Transparantiekalender 2017

Aantal patiënten

176 Isala Diaconessenhuis
In 2017 zijn er in Isala Diaconessenhuis 176 patiënten behandeld met (een verdenking op) de ziekte van Parkinson.
Bron: Transparantiekalender 2017

Contactinformatie

Locaties

  • Meppel
    Hoogeveenseweg 38
    7943 KA Meppel
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen